Latviešu rokgrupas mūziķis iet bojā, izkrītot pa trešā stāva logu

tautaruna.lv 2.marts 2021, 11:30
 
Facebook/Inokentijs Mārpls
Jau vēstījām, ka nesen ar skumju vēsti dalījās latviešu rokgrupa "Inokentijs Mārpls" - mūžībā devies viens no grupas dalībniekiem, basists Skrips jeb Ivo Stankevičs. Evijas Kalnbērzas materiālā "Izkrita pa trešā stāva logu" atklāts vairāk informācijas par mūziķa neskaidrajiem nāves apstākļiem.
Mūzikas apskatnieks Uldis Rudaks kliedē runas par iespēju, ka Skrips no dzīves aiziet vēlējies būtu pats.

"Pazinu viņu ļoti labi, viņš arī par šādām lietām vienmēr runāja ar humoru. Diez vai viņš iedomātos izlēkt no trešā stāva... Katrā ziņā nešķiet, ka viņš būtu no tiem, kas vienkārši salūst," pauda Rudaks, piebilstot, ka mūziķis ik pa laikam kaut ko lietoja, bet, cik zināms, viņš ilgāku laiku bija atteicies no alkohola vispār.

Jāpiebilst, ka atvadīšanās no Skripa notiek otrdien, 2. martā, plkst. 13:00 Valmieras krematorijā, Kocēnu pagastā.

Iepriekš jau vēstījām, ka mūžībā aizsauktā mūziķa nāves apstākļi esot neskaidri. "Precīzi pateikt, kas notika, es, protams, nevaru, jo nebiju tur klāt, taču runā, ka viņš esot izkritis pa logu," portālam Skaties.lv atklājis grupas līderis Dambis jeb Raimonds Lagimovs.

"Inokentijs Mārpls" ir Latvijas rokgrupa, kas dibināta 1985. gadā. Grupas ieguldījums pankroka attīstībā Latvijā ir viens no ievērojamākajiem. Grupa ir viena no leģendārākajām Latvijas pagrīdes grupām, kas tiek uzskatīta par PSRS smagā pankroka aizsācējiem. Grupa koncertējusi daudzos pagrīdes festivālos. Spēlējusi arī ārpus Latvijas: Lietuvā, Igaunijā, Holandē, Ungārijā, Krievijā. Grupas mūsdienu skanējums ir pankroks, rokenrols, regejs, jaunais vilnis, rokmūzika, smagais pankroks, džezs u.c.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas