Diāna Zande atklāj, kā tikusi pie Lāsmiņas lomas

tautaruna.lv 6.marts 2021, 10:35
 
Edmunds Brencis/F64
Bijusī aktrise, psiholoģe Diāna Zande atklājusi vēl nezināmas detaļas par leģendārās kinofilmas "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" tapšanu, tostarp, kā tikusi pie slavenās Lāsmiņas lomas.

Diāna kanāla STV pirmā! raidījumā "Kad viņas satiekas" neslēpj, ka viņas mamma tolaik strādāja kinostudijā un Zande bieži devusies mammai līdzi uz darbu, kur viņu ievērojis Boļeslavs Ružs, kurš filmā attēlo Lāsmiņas tēvu.

"Lāsmiņa ir riktīga padauza. Viņa ir reāla padauza, viņa guļa ar abiem diviem - ar tēvu un ar dēlu. Streičs gribēja, lai tā meitene ir meitene. Tāda "fifīga"," atklāj Zande.

Viņa atklāj, ka panākusi, lai filmā netiktu iekļauta aina, kurā bērēs Lāsmiņa ierodas ar "dienvidniecisku vīrieti gados". Zande uzskatījusi, ka šāda aina izbojātu visu lomu.

Diāna arī atklāj, ka toreiz saņēmusi 500 rubļu algu par visu filmu.

"Limuzīns Jāņu nakts krāsā" ir režisora Jāņa Streiča 1981. gadā Rīgas kinostudijā uzņemtā mākslas filma. Tā ieturēta komēdijas un drāmas žanrā. Sižeta pamatā Māras Svīres stāsts "Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Filmā titullomu attēloja Lilita Bērziņa. Tāpat lomas tajā attēlojuši Olga Dreģe, Uldis Dumpis, Gundars Āboliņš, Baiba Indriksone un citi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas