Hermanis velta atvadu vārdus Reinfeldam: Armanda aktiera karjera izvērtās traģiska

tautaruna.lv 23.februāris 2021, 16:12
 
f64.lv, Vladislavs Proškins
22. februārī mūžībā devies aktieris Armands Reinfelds. Atvadu vārdus aktierim sociālajā vietnē Instagram veltījis režisors Alvis Hermanis un "Jaunais Rīgas teātris. "

"Tam laikmetam Latvijas teātra vēsturē, kurš beidzās 2020. gada martā, sākums bija - pagājušā gadsimta 90.gados. Jeb precīzāk - 1993.gada janvārī ar izrādi "Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās", un kurā galveno lomu tēloja - Armands Reinfelds. Ar to izrādi mūsu teātrī viss sākas no jauna un viena no šīm pārmaiņu sejām bija Armanda seja.

Tā jaunā teātra valoda, tas jaunais aktieru spēles veids, tas jaunais teātra nervs tika pamodināts un sākās tur, tieši tajā punktā. Un Armands bija pirmais. Pārējie bija pēc tam. Viņi gāja jau pa pēdām.

Armanda aktiera karjera izvērtās traģiska. Jo viņš īsti nemācēja atšķirt teātri no dzīves. Tas nebija viegli ne viņam pašam, ne apkārtējem.

Bet savu lomu latviešu teātra vēsturē viņš izpildīja. Jo bija pie paša sākuma," raksta Alvis Hermanis.

"Es, skolnieks būdams, bieži braucu uz Rīgu skatīties izrādes. Tradicionālas, arī drosmīgas, kā, piemēram, Oļģerta Krodera iestudēto Nabokova “Lolitu” Nacionālajā teātrī. Un tad nāca “Kā lēna un mierīga upe ir atgriešanās”... Tas mainīja visu. Man nebija pat nojausmas, ka aktieri uz skatuves var eksistēt arī tā. Paldies Armandam par to. Lai miers viņa Dvēselei," komentārā raksta aktieris Andris Keišs.

Jau vēstīts, ka 22. februārī mūžībā aizgājis latviešu teātra un kino aktieris Armands Reinfelds. Viņš bija vien 55 gadus vecs, vēsta teātra portāls kroders.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:38

Jaunākās diskusijas