Paužot atbalstu influencerei Didrihsonei, tapusi jauna sieviešu kustība

tautaruna.lv 22.februāris 2021, 20:43
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Sievietes kuras pārstāv politikas, teātra, biznesa, jurisprudences, žurnālistikas, modes, labdarības, medicīnas u.c. jomas, ir apvienojušās kustībā "Par Latviju bez mobinga". Šādi viņas ir nolēmušas reaģēt uz aizvien biežāk atkārtojošos tendenci, kad tīkla pūlis burtiski mēģina iznīcināt cilvēku viņa paustā viedokļa dēļ, norāda kustības pārstāve Natālija Magazeina.

Modernais ostrakisms, kas pēdējā laikā tiek saukts par "cancel culture", publiska vēršanās pret vienu cilvēku, nodrošinot viņam pēc iespējas vairāk negatīvu reakciju no dažādām pusēm ar mērķi salauzt un sodīt par kādu rīcību vai izteikto vārdu, interneta vidē ir kļuvis par instrumentu, ko nereti izmanto tie, kas sevi mēdz dēvēt par liberāļiem.

Šādu attieksmi pret jebkuru cilvēku kustības "Par Latviju bez mobinga" pārstāves uzskata par nepieņemamu mūsdienu sabiedrībā un aicina populāras personas atturēties no kārdinājuma "pievienot savu māla lausku" pret vienu cilvēku.

"Pēdējie notikumi ap jaunas sievietes, Elīnas Didrihsones pausto viedokli par dabisko ģimeni un to, kādas neglītas izpausmes visai sabiedrībai ir nācies vērot sabiedrībā pazīstamu vīriešu un sieviešu atbildes reakcijās pret Elīnas sacīto, liecina par vārda brīvības disfunkciju mūsdienu sabiedrībā," pauž viena no kustības dalībniecēm stiliste Natālija Magazeina. "Mums nekad nebūs pieņemami klusi vērot to, kā vienu cilvēku mēģina pakļaut šādai publiskai akcijai, mēģinot pazemot, aizskart un izņirgt. Īpaši nepatīkami ir vērot to, ar kādu sparu šo jauno sievieti mēģina personīgi aizskart sabiedrībā pazīstami vīrieši. Latvijas sievietes ir vienmēr bijušas stipras, taisnīgas un aktīvas. Mēs iestāsimies viena par otru un vienmēr būsim gatavas aizstāvēt jebkuru cilvēku pret mobinga akcijām. Aicinām arī citas sievietes pievienoties kustībai "Par Latviju bez mobinga" un izteikt atbalstu Elīnai Didrihsonei par viņas drosmi un pārliecību. Mēs neklusēsim!"

Jau vēstīts, ka influencere Elīna Didrihsone nonāca viedokļu krustugunīs, kad vietnē Instagram pauda viedokli par homoseksuālām attiecībām, liekot cilvēkiem saprast, ka viņa šādu attiecību modeli nesaprot. “Šī tēma man ir absolūti nepieņemama. Es viņu nesaprotu, nekad nesapratīšu un nekad neatbalstīšu. Sākumā domāju, vai man par šo tēmu ir jārunā, taču sava nostāja man noteikti jāpasaka - esmu kategoriski pret!"

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas