Adrians Kukuvass pārsteidz ar faktu par leģendāro grupu "Menuets"

tautaruna.lv 22.februāris 2021, 15:12
 
Aivars Ķesteris/F64
Mūziķis, leģendārās grupas "Menuets" solists Adrians Kukuvass kanāla 360 TV raidījumā "Pasaki to skaļi" atklājis, ka 10 gadus grupa koncertējusi bez honorāra.

"Blūms [grupas vadītājs Jānis Blūms - red.] mums aizliedza saņemt vispār atalgojumu. (...) Viņam mīļākais teiciens bija: "Alga novērš no mērķa!""- atklāj Kukuvass.

Mūziķis atklāj, ka tolaik grupas dalībnieki naudu pelnījuši citos darbos, piemēram, strādājot par atslēdzniekiem uzņēmumā "Latvijas Gāze", paralēli vakarskolās mācījušies mūziku.

"Es jau biju pirmais, kas sacēlās pret šādu sistēmu. Pēc 10 gadu jubilejas es paziņoju, ka viss - mēs ejam uz profesionāļiem," stāsta Kukuvass.

"Menuets" ir latviešu rokgrupa, kas izpilda galvenokārt Imanta Kalniņa dziesmas.

Grupa radās Jūrmalā 1968. gada 4. novembrī, kad "The Beatles" ietekmē Jūrmalas 4. vidusskolas un Jūrmalas mūzikas skolas skolēni Andris Kronbergs, brāļi Andris un Juris Sējāni, brāļi Alberts un Raimonds Bartaševiči, kuriem pievienojās Adrians Kukuvass, sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā.

Par "Menueta" klasisko sastāvu var dēvēt mūziķus, kas grupā darbojās no 1974. gada — ap šo laiku pievienojās ģitārists Leons Sējāns, dziedātāja Inese Pabērza, vēlāk arī taustiņinstrumentālists Juris Kulakovs. Grupa vairākkārt koncertēja arī ārzemēs.

2018. gada nogalē notiek "Menueta" 50 gadu jubilejas koncerttūre “Menuetam 50, Latvijai 100”.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:13

Jaunākās diskusijas