Drāma soctīklos - Didrihsone pret homoseksuāļiem. Kā tas atrisinājās?

tautaruna.lv 19.februāris 2021, 9:20
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Populārā pašmāju influencere, uzņēmēja, veikala "Butterfly" īpašniece Elīna Didrihsone vakar sociālajos medijos sacēla īstu "vētru". Viņa pauda viedokli par homoseksuālām attiecībām, liekot cilvēkiem saprast, ka viņa šādu attiecību modeli nesaprot. 

Elīna par šo tēmu sāka runāt, jo kāds no viņas sekotājiem bija pavaicājis, ko viņa domā par šādu attiecību modeli.

“Šī tēma man ir absolūti nepieņemama. Es viņu nesaprotu, nekad nesapratīšu un nekad neatbalstīšu. Sākumā domāju, vai man par šo tēmu ir jārunā, taču sava nostāja man noteikti jāpasaka - esmu kategoriski pret!"

Tieši šis viņas izteikums radīja lielas diskusijas sabiedrībā. Viņas viedokli un uzskatus steidza komentēt ļoti daudzas pašmāju slavenības, kuras atzina, ka tas nav pieņemami, ko jaunā uzņēmēja pauda.

Kā zināms Elīna ir kristiete, kura apmeklē draudzi "Prieka vēsts".

"Tā Dievs mūs nav radījis. Sievietei ir jābūt ar vīrieti un vīrietim ar sievieti. Esmu par veselīgām attiecībām, par laulību starp vīrieti un sievieti. Vēlos bērnus gan sev, gan arī lai Latvijā ir ģimenes, kuras var nest pēcnācējus".

Pēc Didrihsones izteikumiem pret viņu asi vērsās gan vairākas pašmāju vietējās slavenības, gan LGBT+ komūnas pārstāvji un atbalstītāji.

Vairāki Latvijā zināmi cilvēki vērsās ne tikai pret Didrihsones viedokli, bet arī aicināja "atsekot" viņai Instagram, neiegādāties viņas uzņēmuma apģērbu.

Multimākslinieks Kašers nespēja stāvēt malā un dalījās ar savu viedokli saviem sekotājiem, aicinot boikotēt Didrihsoni. "Es noskatījos viņas video un man tik tiešām reāli palika kauns viņas vietā. Es tieši tiem pašiem Didrihsones vārdiem runāšu, tieši tāpat, kā viņa. Esmu kategoriski pret tādiem cilvēkiem, kā tu Didrihsone. Es uzskatu, ka Dievs sākotnēji radīja cilvēku, nevis tādu monstru."

Kašera viena no tuvākajām draudzenēm, dziedātāja Samanta Tīna atbalstot savu draugu arī izteica viedokli: "Kāds ir izteicies, ka ir pret un ir kategoriski pret maniem labākajiem draugiem. Tie, kas ir kategoriski pret maniem labākajiem draugiem, ir kategoriski pret mani. Es esmu par vienlīdzību".

Arī Latvijas "drag queen" viens no spilgtākajiem pārstāvjiem Amuna Davis pauda savu skarbo viedokli par Didrihsoni. Līdzīgi, kā Kašers arī viņš aicināja boikotēt Elīnu. "Viedoklis un homofobija ir divas atšķirīgas lietas."

Dziedātājs Lauris Reiniks savas domas izteica Twitter.

Vairākas pašmāju slavenības vērsa uzmanību uz to, ka galvenais ir tas, ka tu mīli otru cilvēku, nevis nosodīt viņa orientāciju.

Uz plaši izskanējušajiem pārmetumiem savus izteikumus Instagram steidza skaidrot Didrihsone.

"15 sekundēs var pārprast un saprast ne tā, kā es to gribēju. Es visiem nebūšu gana laba ar savu viedokli. Katram mums ir savs viedoklis, mēs katrs saprotam tā, kā mēs gribam saprast."

Elīna pauda, ka ļoti daudz cilvēku ir pārpratuši viņas viedokli, taču viņa atzīst, ka vienmēr ir bijusi patiesa.

"Es nekad neesmu bijusi pret cilvēkiem, kuri dzīvo savu dzīvi. Es nekad neesmu teikusi, ka tu esi neriktīgs, vai arī tevi ir jāizdzēš ārā no šīs zemes. Tā ir tava dzīve, tā ir tava izvēle."

Didrihsone uzsvēra, ka savā dzīvē nevēlētos šādu attiecību modeli: "Es savā dzīvē to nevēlētos, es nevēlētos to savā ģimenē."

Elīna min, ka viņas attieksme pret homoseksuāliem cilvēkiem ir neitrāla. Attieksme pret šādiem cilvēkiem viņai nav atšķirīga. "Man nav nekādu tiesību nosodīt cilvēku par to, kādu dzīvi viņš dzīvo."

Dienas beigās uzņēmēja atzina, ka pašlaik saprotot esošo situāciju, kā tā attīstījās, viņa būtu citādāk noformulējusi savu viedokli, lai nevienu neaizskartu. Didrihsone pauda, ka ir sazinājusies ar Kašeru un viņam atvainojusies.

Elīna Didrihsone ir Latvijā pazīstama influencera. Kopā ar vīru Nauri izveidojuši apģērba veikalu "Butterfly".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas