Arnis Krauze dalās ar vērtīgu atklājumu

tautaruna.lv 3.februāris 2021, 13:12
 
Vladislavs Proškins/F64
Žurnālists Arnis Krauze mikroblogošanas vietnē Twiiter dalījies ar atklājumu, kas pārsteidzis viņu pašu.

Veidojot savu dzimtas koku, žurnālists uzgājis interneta vietni, kurā atrodama vērtīga informācija un pat ieskenētas vēsturisku personu pases.

"Mans atklājums, veidojot savu dzimtas koku, ir saite ciltskoki.lv, kur ieskanētas daudzu Rīgas ļaužu pases un citi ļoti noderīgi dati. Nē, Rainis nav pa manu līniju, bet nu viņa pase ar tur ir, un tas jau nebūtu Rainis, ja viņš ar zīmuli neveiktu kādus labojumus," atklāj Krauze.

Tikmēr komentāros Krauzes paustā informācija tiek precizēta, norādot, ka minētajā vietnē pieejama informācija un saites uz digitalizētām pasēm un citiem dokumentiems, kas publicēti familysearch.org.

"Un FamilySearch ir viena no dažām vislielākajām datubāzēm pasaulē, kas, turklāt vienīgā ir pieejama par brīvu, jo to uztur Mormoņu baznīca. Mormoņu galvaspilsētā Soktleiksitijā ir iespaidīgs ģenealoģijas centrs," informē zinošs komentētājs.

Kā norādīts portālā ciltskoki.lv, tas veidots, lai atvieglotu ceļu visiem, kuri uzsākuši savu dzimtas sakņu izzināšanu. Latvijas Valsts vēstures arhīva projektā Raduraksti var atrast dokumentālus apstiprinājumus par senčiem.

Šobrīd ar brīvprātīgo palīgu atbalstu tiek veidoti KLM (kristīto (dzimušo), laulāto un mirušo) saraksti no 19. gs. līdz 20 gs. sākuma baznīcu grāmatām. Izveidotie saraksti paredzēti kā satura rādītājs, kā “špikeris” radinieku meklēšanai digitalizētajos baznīcu grāmatu reģistros.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:19

Jaunākās diskusijas