Reiniks ironizē par jautājumu, ko saņēmis viziera dēļ

tautaruna.lv 3.februāris 2021, 17:30
 
Oksana Džadana/F64
Mūziķis un raidījuma "Pasaki to skaļi" vadītājs Lauris Reiniks sociālās vietnes Instagram īsajos stāstiņos paskaidrojis, kā vizieri pasargā raidījuma filmēšanas laikā.

Reiniks atklāj, ka saņēmis jautājumu, vai vizieris tiešām pasargājot no inficēšanās ar Covid-19.

"Nē, mēs vienkārši gribam justies kā metinātāji," ironizē Lauris. "Protams, ka pasargā."

Reiniks skaidro, ka vīrusa pilieni izplatās runājot, šķaudot vai izelpojot. "Bet tie ir pārāk smagi, lai karātos gaisā vai lidotu uz visām pusēm. Tie ātri nokrīt uz zemes un citām virsmām," skaidro Reiniks.

Ekrānuzņēmums

Kā zināms, šodien stājas spēkā prasība sejas vairogus vairs neklasificēt kā mutes un deguna aizsegus, tādēļ vietās, kur noteikta obligāta sejas masku valkāšana, sejas vairogus varēs lietot tikai kombinācijā ar medicīnisko vai nemedicīnisko sejas masku.

Līdz šim spēkā esošie Ministru kabineta noteikumi "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai" paredzēja, ka sabiedriskās vietās iekštelpās jāvalkā mutes un deguna aizsegs - medicīniskā sejas maska, nemedicīniskā (higiēniskā vai auduma) sejas maska vai sejas vairogs.

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs iepriekš skaidroja, ka vizieri jeb sejas ekrāni neveido slēgtu vidi un no malām ir atvērumi, tādējādi tas, ko cilvēks izelpo un ieelpo, nonāk gaisā brīvi un bez jebkādas blokādes. Savukārt maska neļauj pilieniem, kas izplatās caur muti vai degunu, nokļūt gaisā. "Arī starptautiski vizieris nav atzīts par vienlīdzīgu sejas aizsargmaskai," piebilda epidemiologs.

Vizieris ir drīzāk domāts kā papildu aizsardzības rīks papildu sejas aizsargmaskai augsta inficēšanās riska apstākļos, skaidroja Perevoščikovs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:57

Jaunākās diskusijas