Draugi piemin Mārtiņu Freimani viņa nāves gadadienā

tautaruna.lv 27.janvāris 2021, 15:12
 
Elmārs Rudzītis/F64
2011. gadā mūžībā devās Latvijā populārais mūziķis Mārtiņš Freimanis. Šodien, 27. janvārī aprit 10 gadi kopš mūziķa nāves.

Ar mūziķim veltītu ierakstu un foto sociālajā vietnē Facebook dalījies mūzikas producents un dzejnieks Guntars Račs.

"Šodien aprit 10 gadi bez Mārtiņa Freimaņa. P.S. Šis bildēts viņa dzimšanas dienas svinībās agrāk slavenajā krogā "Sarkans". Viņš ļoti centās svinēt dzīvi un iepriecināt savus draugus," raksta Račs un aicina šodien pieminēt mūziķi, klausoties grupas "Tumsa" Freimanim veltīto dziesmu.

Arī mū­zi­kas pa­sā­ku­mu or­ga­ni­za­to­re, re­ži­so­re un dzies­mi­nie­ce Mai­ja Kal­ni­ņa no Lie­pā­jas veltījusi ierakstu savam dragam.

"Mārtiņ! Šodien uz Zemes ir 2021.gada 27.janvāris. Es nenojaušu, kā - un vai vispār - laiku skaita tajā pasaulē, kurā esi Tu. Taču mums šis datums nozīmē 10 gadus, kopš nakts, kurā Tu - sniega enģeļu zīmētiem spārniem - no mums aizlidoji. Mēs te, turpinām pūst svecītes savām dzimšanas dienas tortēm un turpinām lūkot, kas ir šis elpu aizraujošais ceļojums - dzīve. Turpinām būt. Un zini - arī Tu - neskatoties uz visu - turpinoši esi ļoti dzīvs.

Jo Tu esi Freimis.
Tu esi mans draugs!
Un draudzība ir nepārejošā tagadne."

Kalniņa dalījusies ar foto, kurā redzama kopā ar Mārtiņu 1995. gada jūnijā Aizputes vidusskolas 12. klases izlaidumā.

Mārtiņš Freimanis bija latviešu mūziķis, grupas "Tumsa" vokālists, arī komponists, aktieris, dzejnieks un televīzijas raidījumu vadītājs.

2011. gada 18. janvārī Freimanis smagas elpceļu saslimšanas dēļ tika ievietots Latvijas Infektoloģijas centrā, kur 2011. gada 27. janvārī plkst. 1.20 mira. Kā sākotnējie nāves iemesli tika minēta elpceļu saslimšana, bet vēlāk atklājās, ka Freimanis miris no vispārējas organisma intoksikācijas, kuras galvenais cēlonis bija akūts toksiskais hepatīts.

Atvadīšanās no Mārtiņa Freimaņa notika 2011. gada 3. februārī Rīgas krematorijā, pēc tam viņa pelni tika nogādāti Liepājā, kur notika vēl viens atvadu pasākums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:38

Jaunākās diskusijas