Latviešu modele atklāj pikanto kadru filmēšanas aizkulises

Anete Ošleja 23.janvāris 2021, 21:01
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Modele Māra Sleja savā Instagram kontā dalās ar iespaidiem un atmiņām, kā noris filmēšana, kad tiek uzņemti pikanta rakstura kadri.

Viņa atzina, ka pārdomas par filmēšanas procesu radās pēc seriāla noskatīšanas. Tas viņai rosināja aizdomāties vairāk par aktieru sagatavotību, darbu filmēšanas laukumā.

Māra atklāj, ka lai uzburtu ticamu, kaisles pilnu ainu ir nepieciešams milzīgs darbs. To ir iespējams panākt, kā viņa saka ar #intimacycoordinator jeb intimitātes koordinatoru.

"Tas ir īpašs cilvēks filmēšanas komandā, kas rūpējas par to aktieru labklājību, drošību un robežām, kas piedalās seksa vai citās intīmās ainās gan teātros, gan filmās, seriālos un reklāmās," paskaidro Māra.

Māra uzsver, ka ar šādu speciālistu piesaisti ir ļoti lielas problēmas. Reti kurš aktieris, modelis vai kāds cits mākslas pārstāvis ir saskāries ar šādiem jomas speciālistiem.

Viņa atklāj, ka savā modeles darba pieredzē ir nācies darboties tādās situācijās, kurās uzdevums ir skaidrs, taču ir neērti. Bieži vien režisoriem un klientiem domas dalās par nepieciešamo rezultātu.

View this post on Instagram

A post shared by Māra Sleja (@mara_sleja)

Māra skaidro, ka bieži vien šādu ainu filmēšana notiek lielas komandas priekšā. Tikai ļoti retos gadījumos filmēšana norisinās tikai operatoru klātbūtnē.

"Un tas vispār man liek domāt par to, ka pārāk bieži arī ikdienā mēs daram lietas, jo "tā ir jādara", "tā tas ir pieņemts" un "es taču varu iztikt bez īpašas palīdzības, aizsardzības vai rūpēm"," šāda ikdiena bieži vien ir aktieriem, dejotājiem un modeļiem.

Viņa vērš uzmanību, ka ir nepieciešams gan dzīvē, gan darbā pateikt nē. Brīžos, kad situācija ir nepieņemama un lūgt palīdzību citiem, tādejadi radot drošības un atbalsta sajūtu.

Māra ir priecīga redzot, ka lielākā daļa jauno Latvijas režisoru izturas ar cieņu pret aktieriem.

Populārā modele Māra Kampernova, kura pēc ģimenes izveidošanas tagad ir Māra Sleja, 2015. gadā žurnālam "Vakara Ziņas" atklājusi, ka, lai cīnītos ar atkarībām, vienkārši nelieto alkoholu. Turpinot par modeles darbu un savu ikdienu, Māra teic, ka apzinās - viņa esot atkarīgā. «Mans tēvs ir bijis alkoholiķis, man tas ir gēnos, un domāju, ka pusei latviešu. Esmu atkarīga no interneta, no viskautkā, bet gribu tikt no tā ārā! Tikt no tā sociālo tīklu jūga ārā! Tas ir pats grūtākais! Bet, ja pamēģina, piemēram, pusdienot bez telefona un interneta, tas ēdiens garšo savādāk! Tas ir forši!»

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas