"Jebkura rīta izklaides radio programma nobāl!" Rešetins pasmejas par mājmācībam

Anete Ošleja 24.janvāris 2021, 17:23
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Aktieris, režisors Intars Rešetins mikroblogošanas vietnē "Twitter" dalījās, kā tiek aizvadīti viņa ģimenes rīti.

Pašlaik, kad pandēmijas dēļ, skolēniem mācības notiek attālināti, nereti arī vecāki iesaistās skolas procesos.

Rešetins Twitter dalījās ar mājmācības pieredzi. Katrs rīts viņam iesākas izglītojoši. Vienu rītu brokastojot viņš klausās, kā bērni mācās pasaules vēsturi, nākamajā, kā tiek aizvadīta mūzikas stunda.

Viņš atzīst, ka šāds "fona troksnis" ir daudz aizraujošāks un izklaidējošāks nekā radio rīta programmas.

Uz Intara ierakstu Twitter reaģēja ļoti daudzi sociālā medija lietotāji.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta direktore Liene Cipule atzina, ka viņas rīts esot iesācies ar bioloģijas stundu.

Vairākas skolotājas dalījās ar savu pieredzi. Viņas minēja, ka arvien biežāk attālināto stundu laikā ir manāmi vecāki. Sākotnēji tas ir radījis papildu spriedzi, jo likās, ka vecāki pamanīs kādas kļūdas stāstījumā vai prezentācijās.

Rešetins nomierināja skolotāju satrauktos prātus, atzīstot, ka ir interesanti paklausīties informāciju un iespējams papildināt savas zināšanas. Tomēr viņš ir atskāris arī vienu kļūdu, kuru pieļauj skolotājas.

Vairāki vecāki atzina, ka tik tiešām fonā paklausās, ko bērni mācās, jo tādējādi ir iespējams atsvaidzināt savas zināšanas.

Kā zināms, tad attālinātās mācības noteiktas kā ierastās klātienes izglītības sastāvdaļa. Nākamnedēļ atsāksies mācības sākumskolās, taču vismaz līdz 7.februārim mācību process notiks attālināti, otrdien vienojusies valdība.

Jau pašlaik attālināti mācās skolēni no 5.klases, profesionālo skolu audzēkņi un studenti augstskolās. Sākotnēji bija iecerēts, ka jaunāko klašu skolēni mācībās varētu atgriezties klātienē, tāpēc viņiem par trim nedēļām tika pagarināts ziemas brīvlaiks, tomēr pirms mācību atsākšanas lēmums ticis mainīts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:36

Jaunākās diskusijas