Pēc aizlieguma iebraukt valstī Kirkorovs tiesāsies ar Lietuvu

tautaruna.lv 21.janvāris 2021, 11:44
 
Tass/Scanpix/LETA
Filips Kirkorovs ir sašutis par Lietuvas Iekšlietu ministrijas lēmumu uz pieciem gadiem aizliegt viņam iebraukt šajā valstī. Krievijas estrādes karalis ir apņēmības pilns un nevēlas pievilt fanus, kuri gaida viņa turneju šajā Baltijas valstī.
Filips Kirkorovs uzskata, ka mākslai un cilvēkiem, kas strādā, lai to radītu, jābūt ārpus politikas.

Mūziķis plāno iesniegt prasību Eiropas tiesā. Filipa intereses pārstāvēs plaši pazīstamais advokāts Aleksandrs Dobrovinskis.

"Filips man ir uzticējis vadīt viņa lietas Eiropas tiesās, kur mēs cīnīsimies un aizstāvēsim Filipa pilsonisko nostāju. Manuprāt, kultūrai, mākslai, sportam un mīlestībai vajadzētu būt ārpus politikas," pauda advokāts.

Kā tika ziņots, Krievijas estrādes dziedātājam Filipam Kirkorovam uz pieciem gadiem aizliegts iebraukt Lietuvā.

Kā teikts ministrijas izplatītajā paziņojumā, Migrācijas departaments pēc Ārlietu ministrijas lūguma iekļāvis Kirkorovu to ārvalstnieku sarakstā, kuriem iebraukšana Lietuvā aizliegta. Šis aizliegums stājas spēkā nekavējoties.

"Pret māksliniekiem, kuri publiski attaisno Krimas okupāciju, nedrīkstētu izturēties iecietīgi neviena demokrātiska valsts. Mūsu attieksme pret šādiem darboņiem ir skaidra un stingra, tādēļ mums neradās nekādas šaubas par Kirkorova iekļaušanu Lietuvā nevēlamu cilvēku sarakstā," norādījusi iekšlietu ministre Agne Bilotaite.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:55

Jaunākās diskusijas