Una Ulme dalās ar skaistuma "knifiņiem"

Anete Ošleja 17.janvāris 2021, 19:00
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Žurnāliste, raidījuma vadītāja Una Ulme savām sekotājām Instagram dalījās ar dažādiem skaistuma knifiņiem, kā pasargāt savu sejas ādu ziemas laikā.

Una savām sekotājām atklāja, kā vislabāk parūpēties par savu sejas ādu ziemas aukstajā laikā.

Bieži vien ziemā sejas āda paliek sausa, jūtīgāka un apsārtusi. Kā skaidro Una, tad tieši tas liecina par problēmu - bojātu ādas aizsargbarjeru.

"Mūsu ādas virskārta (epiderma) ir kā mūris - kas uztur vienmērīgu mitruma līmeni ādā, sargā no izžūšanas un apkārtējas vides ietekmes," problēmu skaidro Una.

Kā viņa uzsver, tad pastāv daudz dažādu faktoru, kas šo problēmu var veicināt - temperatūras svārstības, vējš, taukskābju trūkums, nepietiekams šķidruma patēriņš, stress. Una atklāj, ka arī nepareiza sejas kopšana un iešana pārāk karstā dušā var būt cēlonis sausas un velkošas ādas sajūtai.

Tomēr, lai mazinātu šo problēmu, Unai ir vairāki risinājumi.

Viens no "knifiņiem" ir specializētas kosmētikas lietošana, kas ir domāta, lai novērstu nepatīkamās problēmas - velkošo sajūtu. Svarīgi ir ikdienā lietot produktus, kuru sastāvā ir augu eļļas un ekstrak ekstrakti, šī sviests, peptīdi, keramīdi, pantenols, urea, niacinamīds, alveja, hialuronskābe, aļģu ekstrakti.

Kā arī būtisks faktors ir pareiza sejas ādas tīrīšana. "Ieteicams izvairīties no agresīvas ādas attīrīšanas un labāk izvēlēties maigus līdzekļus, piemēram, attīrošas eļļas un produktus, kas papildus satur mitrinošas sastāvdaļas," atklāj Una.

Ne tikai sejas tīrīšana un krēmu lietošana palīdzēs mazināt samilzušās problēmas, bet arī ūdens dzeršana. Dienā ir nepieciešams izdzert pusotru litru ūdens.

"Eļļas ir mans sabiedrotais šajā laikā kā ārēji, tā iekšķīgi. Katru rītu izderu pamatīgu malku olīveļļas," ar savu rīta rituālu dalās Una. Viņa min, ka eļļu mēdz pievienot arī salātiem, putrām un zupām.
View this post on Instagram

A post shared by Una Ulme (@unaulme)

Ziemas aukstajā laikā mums bieži vien ir vēlme sasildīties karstā dušā vai vannā. Tomēr Una uzsver, ka tas nav labākais variants sejas ādai. Labāk ieteicams ir doties siltā vannā ne karstā.

"Efektīvi sausas ādas problemātiku risina sausā birstēšanās," tādējādi āda tiks atbrīvots no atmirušajām šūnām.

Kā zināms, Una Ulme ir latviešu žurnāliste, pazīstama kā žurnāla "Pastaiga" skaistuma redaktore. Viņa kopā ar Ievu Adamss, Grētu Peidi un Lienu Stepenu vada raidījumu "Sapņu ķērājas".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas