Ralfs Eilands ironizē par NA virzītajiem grozījumiem

tautaruna.lv 14.janvāris 2021, 17:30
 
Oksana Džadana/F64
Mūziķis Ralfs Eilands sociālajā tīklā Facebook ironiski izteicies par Nacionālās apvienības iesniegtajiem grozījumiem, kas paredz mainīt ģimenes definīciju, lai izslēgtu iespējamu atbalstu viendzimuma pāriem.

Kā tika vēstīts, reaģējot uz Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas 2020. gada 30. septembra balsojumu, kurā tālākai izskatīšanai noraidīta vairāk nekā 10 000 cilvēku parakstītā iniciatīva par viendzimuma pāru tiesisko aizsardzību, kustība "Dzīvesbiedri" platformā "ManaBalss.lv" uzsāka jaunu parakstu vākšanas kampaņu, kurā jāsavāc 20 000 parakstu.

Tāpat vēstīts, ka 7.janvārī Nacionālā apvienība iesniegusi Saeimā likumprojektu par grozījumiem Satversmē, kas paredz labot Satversmes 110.pantu, konstitucionāli nostiprinot sievietes un vīrieša veidotas ģimenes jēdzienu.

NA ieskatā valsts pamatlikumā nepieciešams skaidrāk definēt ģimenes jēdzienu. Šāda vajadzība, viņuprāt, radusies pēc Satversmes tiesas 12.novembrī pasludinātā sprieduma, kas ģimenes jēdzienā ietver arī "viendzimuma partneru ģimenes" un nosaka valstij "pienākumu aizsargāt un atbalstīt" tās. Partija uzskata, ka tas ir "patvaļīgs ģimenes jēdziena skaidrojums, kas neatbilst ne likumdevēja gribai, kas izteikta Satversmes 110.panta esošajā redakcijā, ne Latvijas sabiedrības izpratnei par to, kas ir ģimene".

Par šo jautājumu ironisku viedokli paudis mūziķis Ralfs Eilands.

"Man savos 27 gados, pavisam ir bijušas aptuveni 7 draudzenes (kurš skaita?) un es uzskatu, ka nostiprināt ar viņām attiecības traucēja tieši Satversme.

Lai arī 3 dāmas man bijušas no Alūksnes, ko mans draugs Kaspars Breidaks reiz komentēja ar frāzi “Apceļo Latviju”, uzskatu, ka ne ceļošanā vai manās vērtībās ir sāpe, bet gan Latvijas valstī un Satversmē! Ja Satversme paredzētu, visiem saprotamā valodā, ka man ir jāmīl, jāprec un jādzīvo ar pretējo dzimumu, tad 100% es tā arī darītu. Ja Tev mana ideja šķiet absurda un Tu uz brīdi aizdomājies, ka cilvēki tāpat savstarpēji neģimenosies, tad aicināšu Tevi atvērt acis un pavērot sabiedrību kovidnieka ierobežojumos - tieši tā, viss tiek ievērots, ja reiz to likumiski noteikusi valsts! 1:0 manā labā, ha! Satversmes labojums atrisinātu vairākas manas problēmas - vairs nekad man nebūtu iespēja augt par vientuļo tēvu, es nekad neaugtu tikai pie viena vecāka, es vienmēr, stājoties attiecībās, tās paredzētu, kā monogāmas, heteroseksuālas darbības, kas vainagojās laulībā (jo ir tak 21. gadsimts) un man vienmēr pienāktos bērna kopšanas atvaļinājums, jo es esmu vīrietis!

Lai arī tumsonīgie tumsoņas sauc “Ko viņi lien man virsū ar savu pārliecību? Lai dara savā guļamistabā, ko grib!”, es teikšu, ka man ir prieks, kas sirdī rada atvieglojuma sajūtu, jo beidzot Nacionālā Apvienība un reliģiskie līderi ir ielīduši manā guļamistabā, lai beidzot to sakārtotu! Es pats to nekādīgi nespētu izdarīt, tādēļ no visas sirds ceru uz Satversmes grozījumiem, lai beidzot man taptu skaidrs kur, kad un kā man būtu jāizmanto savs dzimumloceklis un kurus cilvēkus es būtu tiesīgs saukt par savu ģimeni!" raksta Eilands.
Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Daļa pauž atbalstu Eilandam par "spēcīgiem vārdiem", daļa tomēr neslēpj arī kritiku.
"Daudz dezinformācijas, nepārbaudīti fakti ... lecīgi un neinteliğenti apgalvojumi, skumīgi lasīt," teikts kādā komentārā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:11

Jaunākās diskusijas