Zlidnis skarbi izsakās par cilvēku izpratni, kas ir "krīze"

tautaruna.lv 13.janvāris 2021, 16:13
 
Vladislavs Proškins/F64
Mūziķis un ielu vingrotājs Kaspars Zlidnis sociālajā vietnē Instagram veltījis skarbu kritiku cilvēku nostājai par to, kas ir "krīze".

Zlidnis bieži soctīklos dalās ar filozofiskiem un iedvesmojošiem ierakstiem, kuros apskata dažādas dzīves situācijas. Šoreiz Kaspars ierakstā pauž kritiku par mūsdienu sabiedrības izpratni un attieksmi pret krīzi kā tādu.

"Mēs esam pieraduši pie tik komfortabliem apstākļiem un izšķērdīga dzīves veida, ka šo izlutināto, fiziski, morāli un garīgi vājo un nepateicīgo sabiedrību no sliedēm spēj izsist katras mazākās ārējās dzīves svārstības un izmaiņas. Nekādas krīzes šajā valstī šai paaudzei nav un nekad nav bijis. Tieši otrādi. Iespēju ir pārāk daudz. Veikalu ir pārāk daudz. Produktu un preču ir pārāk daudz. Mašīnu ir pārāk daudz. Viss, uz ko paskatāmies, ir pārpārēm.
Mūsdienu cilvēki par krīzi sauc situāciju, kad viņiem restorāna vietā vakariņas jāēd mājās, kad neizdodas aizbraukt kārtējā ceļojumā, kad brīvdienās veikalos nevar nopirkt alkoholu, kad sāk palikt grūti nomaksāt līzingu par jaunāko automašīnu, kad nevar atļauties aifonu, kad no trīsistabu dzīvokļa jāpārbrauc uz divistabu dzīvokli, kad jāatliek kāds sen lolots pirkums, kad no algas noņem pāris procentus, jāmaina vai jāpielāgojas jauniem darba apstākļiem, kad televizorā pa visu sienu ziņās stāsta, cik viss ir slikti," norāda Zlidnis.

Mūziķis uzskata, ka īsta krīze ir, nevis "īslaicīga ekonomiskā lejupslīde vai kādas citas ikdienišķu un sadzīvisku apstākļu izmaiņas, bet cilvēku lepnums, izšķērdība un nepateicība".

"Cilvēka ego ir tik pieradis pie sasniegumiem, panākumiem, veiksmes, dažādām vēlmēm, sapņiem un komfortabliem dzīves apstākļiem, ka pat niecīgākās grūtības viņu padara par viegli ievainojamu upuri, kurš tad žēlojas, vaimanā un visās malās meklē vainīgos pie savām problēmām. Kaut aiz cieņas pret mūsu vecvecākiem un vecākiem, kuriem tiešām bija jāpiedzīvo smagi laiki, izkāp no savām siltajām čībām, ieturi vēdera un prāta gavēni, apklusti un kaut uz brīdi pasēdi mierā, neko nedomājot, nepļāpājot, neko nevēloties, neizrādot savu neapmierinātību un šķietamo nelaimi. Tā vietā novērtē, cieni un spēj pateikties par to, cik viegla, vienkārša un laimīga ir tava dzīve, kad tā nav pārpildīta ar visu to lieko izšķērdību, pie kuras mēs visi tik ļoti esam pieraduši," raksta Zlidnis.

Jau vēstīts, ka Zlidnis cilvēkiem Covid-19 pandēmijas laikā iesaka sportot.

Zlidnis skaidro, ka cilvēkiem ir sarežģīti mainīt ikdienas kārtību un īsā laikā pakārtot to mainīgajiem Covid-19 ierobežojumiem. Lai cilvēki pierastu un pielāgotos jaunajiem apstākļiem, ir vajadzīgs laiks. Tas attiecas arī uz sporta nodarbībām, kas šobrīd nav atļautas tādā apjomā un intensitātē kā iepriekš.

Zlidnis aicina vairāk uzturēties dabā. Tas palīdzēs attīrīt prātu, turklāt ir labs un visiem pieejams izkustēšanās veids.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas