Gadu prom no karaliskajiem pienākumiem - vai princis Harijs ar sievu nožēlo pieņemto lēmumu?

Lelde Veinberga 9.janvāris 2021, 13:11
 
REUTERS/SCANPIX/LETA
Apritējis gads kopš britu karaliskās ģimenes locekļi - princis Harijs ar sievu Meganu - paziņoja par atteikšanos no karaliskajiem pienākumiem. Kāds tuvs avots atklājis, ko par savu lēmumu tagad domā pāris. Vai viņi to nožēlo?

Pērn, 9. janvārī, Lielbritānijas princis Harijs un viņa dzīvesbiedre Megana Mārkla nāca klajā ar pārsteidzošu paziņojumu, ka viņi nolēmuši samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Tagad, apritot gadam kopš lēmuma pieņemšanas, pāris esot apmierināts un laimīgs ar izdarīto izvēli. Harijs un Megana nenožēlojot, ka pārcēlās uz ASV, lai gan tas bija vēsturisks notikums britu karaliskajā ģimenē, apgalvo avots.

Pirms gada Saseksas hercogs un hercogiene pieņēma lēmumu kļūt arī finansiāli neatkarīgi. Decembra beigās nāca klajā pāra podkāsts "Archewell Audio" vietnē Spotify, kas esot daļa no vairāk nekā 33 miljoniem eiro vērtas vienošanās.

Avoti arī atklāj, ka lēmums ļāvis Harijam un Meganai strādāt ar projektiem, kas viņai šķiet nozīmīgi. Viņiem bija svarīgi atbrīvoties no karaliskās ģimenes važām.

Mediji ziņoja, ka Saseksas hercogs un hercogiene pērn par savu lēmumu nebija iepriekš informējuši ne karalieni Elizabeti II, kas ir Harija vecmāmiņa, ne Harija tēvu princi Čārlzū.

Pārsteidzošā ziņa sekoja šī pāra vētraini pavadītam gadam. Princis Harijs un Megana ir atklāti atzinuši, ka viņiem ir grūti būt uzmanības centrā un ka viņi atsvešinājušies no Harija brāļa prinča Viljama. Pāris arī nolēma sākt tiesvedību pret tabloīdu presi, iesūdzot tiesā laikrakstu "cietsirdīgas kampaņas" dēļ.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:30

Jaunākās diskusijas