Dziedātāja Jenny May izsakās par Ladybird ģimenes drāmu; lūdz sabiedrības palīdzību

tautaruna.lv 28.decembris 2020, 12:00
 
Lauris Aizupietis/F64
Jau vēstīts, ka Latvijā kādreiz populārā dziedātāja Ladybird jeb Tatjana Šihmuratova nedēļu pavadīja cietumā Kalifornijā, kur nonākusi par savu bērnu nolaupīšanu. Soctīklos ar lūgumu pēc palīdzības draudzenei vērsusies dziedātāja Jenny May jeb Maija Stuģe.

Jenny May sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar ierakstu, kas veltīts draudzenei.

"Šī ir tā reize, kad vēlos lūgt palīdzību.

Mana draudzene Tatjana (zināma kā dziedātāja Ladybird) ir nonākusi sarežģītā situācijā. Tatjana pēdējos gadus ir precējusies ar amerikāni un audzina divus burvīgus bērniņus - 2 un 3 gadus vecus.

Pēc komplicēta posma ģimenē, Tatjana ar bērniem devās uz krīzes centru pēc palīdzības. Lai gan ģimenes galva tika par to informēts, tomēr viņš uzsāka kriminālvajāšanu, izmantojot neprecīzu un nepatiesu informāciju pret bērnu māti. Bērni tika atņemti, tagad atrodas pie tēva. Tatjana viena bez naudas un mājas tika pamesta likteņa varā. Paveicās ar lielisku draudzeni, kura viņu uzņēma savā ģimenē.

Tatjana cīnās par to, lai atgūtu bērnus, vismaz par iespēju redzēties ar tiem, jo šāda iespēja ir liegta. Tā kā Tatjana nav Amerikas pilsone un kriminālprocesa laikā strādāt nevar, viņa nevar sev nodrošināt ne advokātu, ne arī noformēt kaudzi ar dokumentiem, kuri maksā lielas summas.

Pēdējos trīs gadus māmiņa diendienā pieskatīja bērnus. Ikreiz, kad sazvanījāmies, fonā ņirbēja mazo resgaļu aktivitātes un lielais dzīvesprieks. Tatjana ar lielu lepnumu informēja par visiem bērnu panākumiem.
Šobrīd tēva mērķis ir panākt, lai bērni māti vairs klātienē nesatiek. Tie burtiski vienā dienā tika norauti no viņas. Bērniem vajag kā tēvu tā arī māti. Te nevar būt iesaistīts iekšējais egoisms. Par to arī cīnās mamma.
Es lūdzu kā māte un draudzene! Man pašai ir divi bērni, un es ļoti labi saprotu, cik dārgi katrai mātei ir savi bērni. Noņemt tos ir tas pats, kas izraut sirdi.

Šobrīd visvairāk vajadzīgs finansiāls un informatīvs atbalsts. Tatjana Amerikā vērsās Latvijas vēstniecībā. Viņi palīdzēt nevar. Arī pārējās iestādes, kuras tika ieteiktas kā atbalsts, reāli neko nevar iesākt.

Nauda ir vajadzīga advokātam. Izmaksas sākot ar 3000 un uz augšu. Tāpat, lūdzu, informējat, ja zināt, kur vēl viņa var vērsties.
Visi tie, kas domā komentēt savas negācijas, nopēlumus un pārgudrības, lūgums to darīt kur citur vai paturēt nu pie sevis.
Uz visa šī skumjā fonā, mēs esam optimistes. Noteikti kaut ko var iesākt. Viss izdosies! Ir svētku un cerību laiks. Mēs ticam! Visi tie, kas vēlas palīdzēt finansiāli, var pa tiešo pārskaitīt Tatjanai uz paypal accountu: tanyasihmurat@gmail.com," rakstīs dziedātajas ierakstā.

Jau vēstījām, ka Ladybird nedēļu pavadījusi cietumā Kalifornijā, kur nonākusi par savu bērnu nolaupīšanu. Viņa atklāja, ka tikusi apcietināta un abas atvases patlaban ir tēva apgādībā.

“Nedrīkstu tikties, ne tuvoties mājām, kur viņi [bērni] dzīvo. Man ap kāju aplikta GPS ierīce, kas norāda manu atrašanās vietu. Ļauts sazināties ar bērniem tikai ar platformas "Zoom" starpniecību, taču līdz šim tas nav izdevies,” atklāja dziedātāja.

Viņa teica, ka nu ar bērnu tēvu gaidāmi tiesu darbi, ieskaitot laulību šķiršanu.

Kā vēstījām iepriekš, sociālajos tīklos bija izveidots profils, kurā publicēti Tatjanas bērnu Annikas un Raiana bildes un lūgums palīdzēt atrast bērnus. Pēc visa spriežot, bērnus meklēja viņu tēvs Maikls Larsens, kas rakstīja, ka bērni pēdējo reizi manīti kopā ar Tatjanu Kalifornijas štatā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:43

Jaunākās diskusijas