Circene: Vakcīna būs obligāta, ja gribēs staigāt bez maskas vai ceļot

tautaruna.lv 4.decembris 2020, 18:30
 
F64, Lauris Aizupietis
“Pēc visā tā, kam mēs esam gājuši cauri gandrīz gada garumā, ar visiem ierobežojumiem, iespejams, ka vakcinācija būs obligāta, piemēram, ja gribēs staigāt bez maskām, ja gribēs kaut kur ceļot, šī vakcinācijas pase būs jāuzrāda, varbūt tas būs motivējoši,” RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs” ar viedokli dalījās MFD galvenā ārste ginekoloģijā, bijusī veselības ministre Ingrīda Circene.

Bijusī veselības ministre raidījumā arī norādīja, ka ņemot vērā to, cik mūsu iedzīvotāji ir kūtri uz vakcināciju, mēs nevarēšot sasniegt vairāk par 5-7, varbūt tagad 10% no iedzīvotājiem, kuri vakcinēsies. Bet, lai dabūtu kolektīvo imunitāti, šim apjomam esot jābūt būtiski augstākam.

“Gripas vakcīna ir pārbaudīta, gadu gadiem zināma vakcīna, šī būs jauna. Vai mēs varēsim aptvert tādu iedzīvotāju apjomu, kas vakcinētos pat tad, ja vakcīna būs bezmaksas?” Circenes neizklausījās pārliecināta un piebilda, ka arī pret gripu Latvijā vakcinējoties vien 5 - 7% iedzīvotāju.

Jau ziņots, ka vakcīna pret Covid-19 iedzīvotājiem tiks nodrošināta bez maksas, uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Viņš informēja, ka valdība uzklausīja Veselības ministrijas sagatavoto ziņojumu par vakcinācijas stratēģiju pret Covid-19. Premjera vērtējumā, ziņas par vakcīnu pret Covid-19 ir cerīgas, jo vairāki zāļu ražotāji ir vērsušies Eiropas Zāļu aģentūrā ar piedāvājumu izmantot ražotāju izstrādātās vakcīnas.

Kariņš pieļāva, ka Latvijā vakcinēšana pret Covid-19 varētu sākties janvārī, tomēr prognozējams, ka plašāka vakcinēšana varētu notikt sešus mēnešus pēc pirmo vakcīnu saņemšanas. Viņš uzsvēra, ka valsts iegādāsies šīs vakcīnas un iedzīvotājiem tās nodrošinās bez maksas.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:46

Jaunākās diskusijas