Krištopane: Godīgi sakot, ja testēšanās būtu bez nosūtījuma, tad uzreiz testētos

Baiba Puriņa 4.decembris 2020, 12:30
 
Ekrānšāviņš no Instagram
Uzņēmēja Viļa Krištopana meita Nikola Krištopane soctīklos izvērsusi diskusiju par Covid-19 testiem.

"Godīgi sakot, ja testēšanās būtu bez nosūtījuma, tad liekas, ka bez nekādas bremzēšanas uzreiz testētos. Ir man nosūtījums uz rītdienu, bet man ir aizdomas,ka tajos laikos, kad varēja bez starpnieka, tad daudzi labprātāk testējās, bet tas ir tikai minējums," mikroblogošanas vetnē Twitter raksta Krištopane.

Nikolas ieraksts izraisījis diskusijas un cilvēki komentāros dalās arī ar savu personīgo pieredzi, veicot Covid-19 testus. Vairāki komentāru autori norāda, ka šajā gadījumā daudz ir atkarīgs no konkrētā ģimenes ārsta.

Jau vēstīts, ka mainīta Covid-19 testēšanas kārtība, kā rezultātā Covid-19 testa veikšanai būs vajadzīgs ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādes speciālista nosūtījums.

Veselības ministrijas (VM) Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa oktobrī pauda, ka jaunajā kārtībā testu saņemšana "noteikti būs primāri ar ģimenes ārsta nosūtījumu vai ar ārstniecības iestādes speciālistu nosūtījumu".

Pēc VM pārstāves paustā, pašreizējais mērķis ir nodrošināt, ka personas, kuras ir saņēmušas nosūtījumu, testu varētu veikt maksimums divas dienu laikā.

Viņa skaidroja, ka rindas ir izveidojušās, jo ir liels pieprasījums testēties pēc savas iniciatīvas no cilvēkiem, kuriem nav simptomu vai sūdzību. "Saistībā ar to, ka pasliktinās epidemioloģiskā situācija, viņi vēlas drošības garantu," piebilda Līviņa. Rezultātā, tas ierobežo iespējas veikt testu personām ar simptomiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas