FOTO: Maiju Armaņevu frizētavā "pieķer" bez sejas maskas

tautaruna.lv 2.decembris 2020, 17:30
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Viena no Latvijas pazīstamākajām influencerēm Maija Armaņeva Instagram storijos publicējot foto no frizētavas, likusi viņas sekotājiem uzdot jautājumu, kāpēc Maija frizētavā ir bez sejas aizsargmaskas?
Armaņeva parādījusi fotogrāfijā, ka sēž friziera krēslā un veic matu tonēšanas procedūru. Vērīgākie sekotāji pievērsa uzmanību tam, ka Maija frizētavā ir bez sejas maskas.

Ekrānšāviņš no Instagram

Tiesa gan, nav skaidrs, vai Maija tiešām visu procedūras laiku bijusi bez maskas vai noņēmusi to uz brīdi, lai uzņemtu fotogrāfiju.

Jāatgādina, kā tika vēstīts septembra sākumā, Aramaņeva tika ierauta skandālā, proti, viņa bija kļuvusi par Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) kampaņas “Uzticies pārbaudot!” vēstnesi. Soctīklu lietotāji pauda nepamierinātību ar šādu lēmumu, proti, sākās aktīva diskusija, kurā bija pausts aicinājums atsaukt Maiju no kampaņas vēstneses lomas.

Jāpiebilst, ka Covid-19 ierobežošanai valdība nolēma noteikt pienākumu nēsāt sejas maskas visās iekštelpās, izņemot mājās, tātad tās būs jāvalkā arī darba kolektīvos. No veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) teiktā bija noprotams, ka sejas masku darbā var nevilkt darbinieks, kurš viens pats atrodas kabinetā un tikai laikā, kamēr viņš tur ir viens. Kariņš informēja, ka darba ēdnīcas turpmāk drīkstēs izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai.

Uzņēmējiem vai ēkas īpašniekiem būs jānodrošina, ka persona, kura nelieto mutes un deguna aizsegu vai lieto to neatbilstošā veidā, neaizsedzot degunu un muti, netiek ielaista iekštelpās un šādām personām netiek sniegti pakalpojumi.

Turpmāk sabiedriskajā transportā un ārpus mājām telpās, kur ir vairāk par vienu cilvēku, visiem būs jānēsā sejas maska. Sejas maskas varēs nenēsāt bērni līdz septiņu gadu vecumam un cilvēki, kuri acīmredzamu funkcionālu traucējumu dēļ tās nevar lietot.

Iepriekš bija noteikts, ka sejas maskas drīkst nevalkāt bērni līdz 13 gadu vecumam, bet tagad šis vecums pazemināts. Bērniem no septiņu līdz 13 gadu vecumam mutes un deguna aizsegus sabiedriskajā transportā būs jāsāk lietot no 7.decembra.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas