Latvijas slavenības emocionālā video stāsta par Covid-19

Viktorija Gabrjuna 30.novembris 2020, 13:09
 
Ekrānšāviņš no video
Internetā populārs kļuvis video, kurā Latvijas sabiedrībā zināmi cilvēki stāsta par savu pieredzi ar Covid-19 un aicina ievērot ierobežojumus.

Video redzmi tādi sabiedrībā pazīstami cilvēki kā radio balss Kaspars Breidaks, mediķis Roberts Fūrmanis, dziedātājs Arnis Račinskis, mūziķis un reperis Ansis Kolmanis, kā arī dziedātāji Jānis Šipkēvics un Ralfs Eilands.

Piemēram, Eilands dalās ar kādas savas paziņas pieredzi, saslimstot ar jauno koronavīrusu. 19 gadus veca meitene ar Covid-19 esot cīnījusies mēnesi, un tas bijis smagākais posms viņas dzīvē.

Eilands uzvser - kā rāda pieredze, nopietna slimības gaita neskar tikai gados vecākus cilvēkus.

Jāpiebilst, ka ar video dalījušies daudz sabiedrībā zināmi cilvēki, aicinot to noskatīties un ieklausīties.

Tostarp deputāts Artuss Kaimiņš raksta: "Par šo video - apmaksātājs ir Veselais saprāts! Ieklausies. Ansis, Ralfs, Breidaks, Šipkēvics, Fūrmanis, Račinskis.".

Kā vēstījām, lai efektīvāk cīnītos pret Covid-19 izplatību, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš rosinās valdības kolēģus pagarināt Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo situāciju, kā arī ieviest stingrākus ierobežojumus, svētdienas vakarā tiešraides uzrunā sabiedrībai paziņoja premjers.

"Draugi, nav labi! Mēs jau astoņas nedēļas no vietas redzam, ka saslimstība ar Covid-19 aug un aug, un diemžēl aug arī mirstība," sacīja Kariņš, nosaucot šo par lielāko krīzi, kādu Latvija piedzīvojusi kopš neatkarības atgūšanas.

Valdības vadītājs sacīja, ka pagaidām nav nekādu pazīmju, ka saslimstības ar Covid-19 pieaugums Latvijā samazinātos, taču veselības aprūpes sistēma ir uz izdzīvošanas robežas.

"Mums ir jārīkojas!" aicināja Kariņš, uzsverot, ka vislabākais veids, kā uzvarēt šo vīrusu, ir ievērot drošības pasākumus, lai vispār nesaslimtu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:24

Jaunākās diskusijas