Pēc kopīga ieraksta ar Covid saslimis Aišpurs; ierakstā piedalījies arī Busulis un Aiša

tautaruna.lv 27.novembris 2020, 9:30
 
Ekrānuzņēmums no Instagram
Mūziķi Jānis Aišpurs un Arnis Račinskis sociālajos medijos nāca klajā ar paziņojumu, ka ir inficējušies ar koronavīrusu.

Kā Jānis Aišpurs min savā Instagram kontā, tad viņš ar vīrusu ir inficējies, strādājot studijā kopā ar draugiem.

"Man ir ziņa. Es arī esmu pieskaitāms pie Covid-19 statistikas. Tas notika pirms pāris dienām pavisam nemanāmi, strādājot studijā ar draugiem pie dziesmas."

Viens no viņa draugiem ir bijis Covid-19 pozitīvs. Tādējādi inficējis arī pārējos draugus, kas tajā dienā kopā muzicēja un ierakstīja dziesmu studijā. Visiem šiem cilvēkiem ir konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Aišpurs min, ka pirms ir uzzinājis, ka ir inficējies ar Covid-19, paspējis arī citus aplipināt. Viņš aicina visiem izturēties atbildīgi, ieturēt distanci un lieki nepulcēties.

Mūziķis, dziesmu autors Arnis Račinskis vakar Latvijas televīzijas raidījumā "Panorāma" atzina, ka kopā ar draugiem, ierakstot Ziemasstvētku dziesmu, inficējies ar koronavīrusu. Līdzīgi kā Aišpurs arī viņš ir strādājis pie dziesmas ierakstīšanas studijā.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Arnis atzina, ka publiskās vietās ievēro visus noteiktos ierobežojumus, taču atrodoties sev ierastā vidē kopā ar draugiem modrība ir zudusi. Kopumā, viņu ieskaitot, ir saslimuši septiņi cilvēki.

"Tur uz vietas neviens no mums nebija slims," atzina Račinskis.

Pirms kāda laika dziedātāja Aija Andrejeva publicēja fotogrāfiju, kurā ir redzama kopā ar mūziķiem rakstot kādu Ziemassvētku dziesmu. Šajā fotogrāfijā bija redzami gan Jānis Aišpurs, gan Arnis Račinskis. Dziesmas tapšanā piedalījās arī Intars Busulis. Iespējams, tieši šī bija tā kopīgā draugu grupa, kurā inficējušies abi mūziķi.

Tāpat pirms neilga laika labdarības maratons "Dod pieci" publicēja himnu, kurā kopā muzicē vairāki latviešu mūziķi. Kopā ar Jāni Aišpuru reizē dziesmu ierakstīja gan Aija Andrejeva, gan Intars Busulis. Tiesa, Latvijas Radio precizē, ka himnas ieraksts tapa oktobrī, kad neviens no ieraksta dalībniekiem nav sūdzējies par veselību un neviens nav bijis kontaktpersonu sarakstā. Neviens no himnas ieraksta dalībniekiem neesot bijis arī kontaktpersona.

Patreiz Aija Andrejeva sociālajos tīklos ziņo, ka uz laiku pamet Latviju, lai brauktu uz Peru. Andrejeva atklāja, ka viņa dodas uz Peru džungļiem, lai piedalītos ekspedīcijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:20

Jaunākās diskusijas