Basketbolistam Dāvim Bertānam nākas tiesāties

Viktorija Gabrjuna 27.novembris 2020, 9:20
 
AFP/Scanpix/LETA
Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns oficiāli noslēdzis līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Vašingtonas "Wizards". Līgums noslēgts uz pieciem gadiem par 80 miljoniem ASV dolāru. Taču, iespējams, viņam nāksies ar šiem miljoniem dalīties, vēstīts Jura Vaidakova materiālā "Dāvis Bertāns noslēdz daudzmiljonu līgumu" izdevumā "Kas Jauns".

Tiek vēstīts, ka Rīgas apgabaltiesā atkārtoti uzsākata tiesāšanās starp basktebola aģentūru BAA Rīga un Dāvi, Dainu un Dinu Bertāniem.

Kā iepriekš tika vēstīts, uzņēmējs Mārtiņš Lauva no NBA basketbolista Dāvja Bertāna, kā arī viņa vecākiem Daiņa un Dinas Bertāniem pieprasa pusmiljonu eiro.

Lauvas un Bertānu tiesvedība ir turpinājums skandālam, kas basketbola savienību satricināja jau pirms desmit gadiem.

Runa ir par Lauvas izveidoto Basketbola attīstības aģentūru Rīga (BAA Rīga), kas piedāvāja visus nepieciešamos pakalpojumus, lai basketbolists varētu kļūt par augstas klases profesionāli.

Pēc tam, kad daudzi līgumu noslēgušie sportisti uzzināja, cik dīvainas ir līguma saistības, Mārtiņš Lauva deva iespēju līgumus lauzt bez sankcijām.

Izdevību lauzt līgumu tostarp izmantoja Dāvja brālis Dairis Bertāns, taču Dāvis Bertāns gan līgumu no sākuma nelauza, bet nodomāja, ka, sasniedzot 18 gadu vecumu, līgums automātiski izbeigsies.

Lauva ar to joprojām nav mierā, tāpēc pieprasīja no Bertānu ģimenes samaksāt sodu par līguma laušanu - 500 000 eiro.

Tiesa pirmajā instancē apmierināja Lauvas prasību, bet Bertāni iesniedza apelāciju, un otrās instances lēmums jau bija labvēlīgs basketbolista ģimenei.

Lauva šo spriedumu pārsūdzēja Augstākajā tiesā, kas atzina, ka 500 000 eiro sods ir nepiedzenams, taču atcēla apgabaltiesas spriedumu daļā, ar kuru noraidīta prasība par BAA Rīga paredzētajiem desmit procentiem no basketbolista algas (19 300 eiro) un līgumsoda piedziņu (12 696,90 eiro).

Augstākā tiesa nodevusi lietu izskatīšanai apelācijas instances tiesā. Turklāt, kā izrādās, tā nav vienīgā tiesvedība - BBA Rīga cēlusi prasību par savstarpējā līgumā paredzētās atlīdzības piedziņu. Kopējā prasības summa jau esot teju 1,7 miljoni eiro.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:24

Jaunākās diskusijas