Rakstniece Nora Ikstena: Maksāju nodokļus tā, ka drīz būšu bez ādas

Lelde Veinberga 23.novembris 2020, 20:42
 
Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency
Latviešu rakstniece Nora Ikstena sociālajā tīklā Facebook publicējusi pārdomas par situāciju valstī, kas daudziem iedzīvotājiem kļuvusi par smagu krīzi. Ikstena mudina valsts vadību vairāk palīdzēt savai tautai, jo Eiropas piemērs parādot, ka tas ir iespējams.

"Es rakstu romānu, daru savu darbu. Veikalā ieejot uzvelku masku, mēģinu uzturēt možu garu pārdevējām, kurām jāsēž maskā visu dienu. Mēģinu nopirkt pārtiku tā, lai iznāktu brīva kafija, ko atstāt viņām.

Maksāju nodokļus, maksāju tā, ka drīz būšu bez ādas, tāpat kā mēs visi šai valstī. Eiropas medijos atzīts - Latvija bijusi un ir skopākā valsts pret saviem pilsoņiem šajos grūtajos laikos.

Es mēģinu neskatīties ziņas, tikai tik daudz, lai redzētu mūsu situāciju Ķīnas mēra laikā, jo tuvi draugi ir slimnīcās, kur nepavisam nav labi - personāls pārstrādājies, vietu nav.

Saņēmu no Valsts prezidenta apsveikumu svētkos, man nebija prieks.

Jo tas, kas tagad būtu jādara mūsu valdībai - jāmobilizējas, jāpalīdz tagad un šeit saviem ļaudīm. To var izdarīt - to dara visas Eiropas valstis. Kad 2008. gadā Latvijā bija krīze, tā tika pārvarēta ar Latvijas cilvēku resursiem. Pēc tam mūs Eiropā slavēja - malači, parādījām piemēru. Mēs arī tagad esam malači, mēs nekurnam, ejam, darām, bet vai mūsu valdība un prezidents arī to spēj - karā, kā jau karā, vajag drosmi un rīkoties ātri, nevis birokrātiski novilcināt laiku savai tautai," norāda rakstniece.

Radošo nozaru pārstāvji Covid-19 izraisītās krīzes laikā ir vieni no tiem, kuri cietuši vissmagāk. Tāpat pēdējos mēnešos skaļas diskusijas raisījušas nodokļu izmaiņas, kas tieši skar autoratlīdzību saņēmējus.

Nora Ikstena (51) ir latviešu rakstniece. 2008. gadā kļuvusi par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieci. Rakstniece aktīvi iesaistījusies valsts kultūrpolitikas veidošanas procesos, bijusi Nacionālās kultūras padomes priekšsēdētāja. Bijusi Latvijas Literatūras centra valdes priekšsēdētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas