Kiops par sejas maskām: Mani neviens nepakļaus

tautaruna.lv 23.novembris 2020, 19:45
 
Ekrānuzņēmums
Skandalozais latviešu dziedātājs, mūzikas producents Sandis Kiops sociālajos tīklos publicējis video, kurā redzams staigājam pa Rīgas Centrāltirgu bez mutes un deguna aizsega. Mūziķis apgalvo, ka esot vienīgais tirgus paviljonā, kuram neesot sejas maskas un viņš to arī nedomā nēsāt.

Staigājot pa tirgu, dziedātājs norāda, ka visi pircēji kā "zombiji" nēsājot sejas maskas.

"Izskatās, ka es vienīgais neesmu pakļauts, visi ir pakļauti. Visi ir gatavi skaistajai nākotnei, kurā mēs dzīvosim pilnīgā pakļāvībā. Klausīsim to, ko kāds lielais varas vīrs un valdība teiks. Es esmu vienīgais, kuru neviens nevar pakļaut un iebaidīt ne ar sodiem, ne ar ko," saka mūziķis.

Lai arī Kiops apgalvo, ka tirgū un lielveikalos viņš droši iet bez sejas maskas, pa reizei gadoties “kaut kādi kašķīgi pārdevēji". Tāpat sodus par sejas aizsega nevalkāšanu Kiops nosauc par "mistiskiem" un "muļķībām", vien norādot, ka sejas masku valkātāji ir "uzlikuši zīmi, ka viņi ir pakļauti" un atpakaļceļa šiem cilvēkiem neesot.

Dziedātājs jau iepriekš vairākkārt sludinājis, ka jaunā koronavīrusa draudi ir maldi un, ka ierobežojumi neapturēs viņu no iemīļotas nodarbes - ceļošanas.

Jau vēstīts, ka Latvijā ieviesti vairāki noteikumi, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatīšanos. Starp tiem arī obligāta sejas maskas valkāšana publiskās vietās. Covid-19 infekcijas pārvaldības likumā par mutes un deguna aizsega nelietošanu paredz brīdinājumu vai naudas sodu no 10 līdz 50 eiro apmērā.

Kopumā Latvijas sabiedrība ievēro prasību par obligātu sejas masku lietošanu publiskās iekštelpās, tomēr policija ir sākusi arī pirmos administratīvā pārkāpuma procesus par šīs prasības nepildīšanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas