Roberto atklāj, kuru latviešu ēdienu īpaši iecienījuši itāļi

Baiba Puriņa 27.novembris 2020, 19:33
 
Oksana Džadana/F64
Pavārraidījuma vadītājs un dziedātājs Roberto Meloni raidījumā "Vakars uz dīvāna" pastāstījis, kādu latviešu ēdienu iecienījuši itāļi.

Latvijā dzīvojošais itālis atklājis, ka viņa dzimtenē iecienītas ir mērces, īpaši tās, kurām ir pievienots saldais krējums. Viņš norāda, ka tas, ka itāļi visu laiku ēdot "Pasta carbonara" un lazanju ir stereotips, jo itāļi mīl ēst arī salātus ar olīveļļu.

Roberto arī atklājis, kuru latviešu ēdienu ļoti iecienījuši itāļi: "Kartupeļu pankūkas. Ļoti. Mana māsa atbrauca uz Latviju, viņa pagaršoja - vai, cik garšīgi - un viņa jau gatavo un rullē manā pilsētiņā. Mana māsa gatavoja kartupeļu pankūkas pilsētas svētkos," stāsta Meloni, piebilstot, ka arī apkārtējie pankūkas atzinīgi novērtējuši.

Roberto raidījumā arī pastāstījis par itāļiem, atklājot, ka viņiem nepastāvot tāds termins "cikos", bet tiekot vairāk runāts "ap cikiem". Dienas tiekot pavadītas spēlējot kārtis un malkojot dzērienus.

Roberto Meloni ir dzimis Itālijā, Ardaras pilsētā Sardīnijas salā. Viņš ir piektais bērns ģimenē. Roberto ir trīs māsas un brālis. Viņš mācījās skolā Ozieri pilsētā, ar izcilību beidzis Sasāri universitāti specialitātē "Svešvalodas un literatūra", pēc tam ieguva stipendiju un iespēju ceļot uz Rīgu, kur vēlāk arī palika.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas