Itālijā attaisnota un atbrīvota latviešu pianiste Rumpāne

Lelde Veinberga 21.novembris 2020, 11:51
 
Publicitātes foto
Piektdien priecīgu vēsti paziņoja latviešu pianiste Dženifere Rumpāne - viņa uzvarējusi tiesā Itālijā un ir atbrīvota.

Jau vēstīts, ka Itālijā pirms pāris mēnešiem tika apcietināta latviešu pianiste Dženifere Rumpāne. Mūziķes māte medijiem pastāstīja, ka meita uz Itāliju bija devusies, lai piedalītos videoklipa filmēšanā. Jaunajai sievietei piespriests 12 mēnešu cietumsods, jo 2014. gadā viņa sabiedriskajā transportā braukusi bez biļetes. Oktobra sākumā Dženifere tika izlaista no Itālijas cietuma un atradās mājas arestā, gatavojoties apelācijas tiesai.

Piektdien Dženifere un viņas piederīgie paziņojuši, ka sieviete tiesā ir uzvarējusi un atbrīvota.

"Paldies visiem atbalstītājiem! Romas tiesa noņēma visas apsūdzības no Dženiferes Rumpānes un drīzumā viņa atkal varēs priecēt klausītājus ar jauniem mūzikas skaņdarbiem," raksta pianistes draugs Dins.

Kā Neatkarīgajai pastāstīja pianistes māte Vija Rumpāne, atceroties 6 gadus senos notikumus, meita neesot braukusi par zaķi - biļete viņai bijusi nopirkta, bet brīdī, kad kontrolieri to prasījuši uzrādīt, nav varējusi to uzreiz atrast - meklējusi pa kabatām, pa somiņu un kritusi panikā. Uz jautājumu, kā viņu sauc un kur dzīvo, Dženifere nosaukusi kādu pirmo izdomāto vārdu, kas ienācis prātā, jo bijusi lielā stresā par kļūmo situāciju, kurā nonākusi. Policijai viņa parādījusi pasi un nosaukusi savu vārdu, un palaista vaļā ar piekodinājumu vairs tā nedarīt. Mūziķe nav varējusi iedomāties, kādas šausminošas sekas būs viņas pārkāpumam.

Sešus gadus vēlāk viņu piepeši aizturēja un ievietoja vienā kamerā ar neadekvātu noziedznieci, kura ārdījusies, brukusi virsū cietumsargiem, mēģinājusi izdarīt pašnāvību, bet Dženifere viņu izglābusi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:07

Jaunākās diskusijas