Atklāti līdz šim nezināmi fakti par Diānas un Čārlza kāzām

Baiba Puriņa 22.novembris 2020, 13:41
 
Reuters/Scanpix/Leta
Prinča Čārlza un princeses Diānas karaliskās kāzas bija viens no lielākajiem notikumiem vēsturē, taču joprojām tās apvij daudzi noslēpumi, raksta "The Mirror".

Neskatoties uz šaubām par kāzām, Čārlzs esot Diānai naktī pirms kāzām nosūtījis "jauku un uzmundrinošu" zīmīti. Grāmatas par Kamillu autore Penija Džunora gan apgalvo, ka Čārlzs bijis pārliecināts, ka kāzas ir kļūda, taču bijis jau par vēlu kaut ko mainīt.

Izrādās, ka Diānai kāzu dienā kājās bija kurpes, kuru gleznojums ietvēra ziņu Čārlzam. Tā kā Diāna ar Čārlzu bija gandrīz vienāda auguma, viņa pasūtīja īpašas zempapēžu kurpes, lai nebūtu garāka par līgavaini. Uz kurpju zamšādas zolēm bija uzgleznoti burti "C" un "D", starp kuriem bija neliela sirds.

Tāpat tapis zināms, ka Diānai bija sagatavota vēl viena kāzu kleita, kuru viņa negad pati nebija redzējusi, gadījumam, ja pirmās kleitas dizains tiek "nopludināts".

Pāris apprecējās 1981. gada 29. jūlijā. Kāzās piedalījās 3500 lūgtu viesu, ieskaitot karalisko ģimenni, kamēr visā pasaulē pie televizora ekrāniem kāzas vēroja vairāk nekā 750 miljoni cilvēku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:39

Jaunākās diskusijas