Indra Salceviča stāsta, kā 20 gadus cīnās ar slimību

tautaruna.lv 30.oktobris 2020, 16:30
 
f64.lv, Līva Simone
Blogere un stiliste Indra Salceviča sociālajā vietnē Instagram pastāsta par ilgo cīņu ar psoriāzi.

Salceviča savā ierakstā atklāj, ka jau divdesmit gadus cīnās ar šo ādas slimību. Tieši pirms 20 gadiem gadiem, oktobrī, stiliste pirmo reizi saskārās ar šo slimību.

Ekrānuzņēmums no Instagram

Viņa atzīst, ka cīņa ar psoriāzi nav viegla. “Strauja, vētraina, untumaina, mainīga, skaļa un agresīva - tāda viņa man ir!”

Salceviča atzīst, ka vēl joprojām, pēc divdesmit gadiem cenšas un mācās to savaldīt. Viņa novēl ikvienam izturību, kas saskaras ar šādām ādas nepilnībām.

Viņa pauž cerību, ka reiz izdosies ar šo slimību tikt galā. Atradīsies veidi kā ar to cīnīties, lai pēc tam varētu dzīvot bez šādām problēmām.

“Ticu, ka reiz atradīsies veidi un mums izdosies draudzeni nogurdināt, un mēs beidzot vienosimies, ka viņai jādodas dziļā un garā miegā!”

Ekrānuzņēmums no Instagram

Arī Indras sekotāji pie stilistes ieraksta dalās ar savām pārdomām par psoriāzi. Vairākas no komentētājām atzīst, ka arī saskaras ar šādu problēmu un dalās ar savu pieredzi. “Zinu kā tu jūties. 40 gadi centos ar to sadzīvot, bet tikai pēdējos 2 gados viss pazuda, dzerot stipras zāles, kas nomāc imunitāti, tāpēc jādzer vēl folijskābe un citi vitamīni.”

Jau iepriekš Indra Salceviča savos sociālo mediju kontos ir dalījusies ar pārdomām par psoriāzes skarto ādu. Viņa drosmīgi stāsta par ādas slimību un nekautrējas ar savu stāstu dalīties sociālajos medijos.

Ādas psoriāze jeb zvīņēde ir hroniska, autoimūna saslimšana, kas izraisa ādas, nagu un locītavu bojājumus, izmainot ādas šūnu dzīves ciklu. Psoriāze skar aptuveni 2-3% pasaules iedzīvotāju jeb aptuveni 120 miljonus cilvēku, Latvijā no psoriāzes cieš ap 38 tūkstošiem iedzīvotāju. Diemžēl saslimt var jebkurš, psoriāze vienādi bieži var parādīties gan vīriešiem, gan sievietēm, pie kam dažādos vecumos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:24

Jaunākās diskusijas