TV seja Raitis Zapackis kļuvis populārs internetā savas balss dēļ

tautaruna.lv 27.oktobris 2020, 17:30
 
Ekrānšāviņš no video
Latvijas bērnu un ne tikai bērnu atsaucību guvis TV3 laika ziņu vīrs – Raitis Zapackis, vēstīja raidījums "900 sekundes".
Liekot lietā savu neatkārtojamo balsi un spēju to pielāgot jebkuram tēlam, Raitis ieskaņojis jau vairākus desmitus pasaku. Ieskaņotie darbi jau dzīvo savu dzīvi un savaldzina arvien vairāk klausītāju.

Raitis Zapackis lasa fragmentu no kādas nesen savā pastā saņemtas pasakas. Darba autore Liāna Logina devusi pasakai nosaukumu ”Septiņi rūķīši bez sniegbaltītes”.

“Kas nekur nav skanējušas, nav iepriekš lasītas.” TV3 laika ziņu moderators un radošs pasaku ieskaņotājs stāsta par jaunāko, kas notiek viņa aizsāktajā pasaku ieskaņošanas projektā. Viņš saņem arvien vairāk ar roku rakstītu pasaku, to autori nebūt nav kādi profesionāli rakstnieki.

“Atsūtīja piecas pasakas, ar roku rakstītas. Vēl viena sieviete internetā atsūtīja sešas augļu dārza pasakas. Ja cilvēki ir gatavi sūtīt, neko par to neprasot, gluži kā es neko neprasu par lasīšanu, tad, lūdzu, sūtiet,” aicina Raitis.

Pasaku ieskaņošanu un izplatīšanu sociālajos tīklos viņš uzsāka pavasara ierobežojumu laikā: “Visu savu dzīvi strādāju ar balsi, balss ir mans mīļākais instruments, un lasīt pasakas bija mans sens sapnis, tad es nolēmu pamēģināt.”

Mēģinājums izrādījās ļoti veiksmīgs, pasaku lapai ir jau vairāki tūkstoši sekotāju. Bieži vien Raitis tikai vēlāk uzzina, ka viņa pasakas jau izmanto skolās un interešu izglītības nodarbībās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas