Laurim Reinikam zīmīgs vēstījums tiem, kuri atsakās vilkt sejas maskas

tautaruna.lv, LETA 23.oktobris 2020, 18:01
 
Oksana Džadana/F64 Photo Agency
Laikā, kad Latvijā aizvien straujāk izplatās jaunais koronavīruss Covid-19, sabiedrībā pazīstami cilvēki atgādina sekot līdzi valdības lūgumam - sabiedriskās vietās valkāt mutes un deguna maskas. "Caur puķēm" neglaimojoši par masku nevalkātājiem izteicies populārais dziedātājs Lauris Reiniks.

"Tiem, kas uztraucas, ka masku valkāšana apdraudēs viņu smadzeņu darbību, jāsaka, ka jums vairs nav ko zaudēt un uztraukties. Tas vilciens jau ir aizgājis bez maskas," vēsta dziedātāja teiktais, kurš nofotografējies lielveikalā ar masku uz sejas.

View this post on Instagram

A post shared by Lauris Reiniks (@laurisreiniks) on

Reinika teiktajam piekrituši vairāki viņa sekotāji, taču ir tādi, kuri masku vilkšanai jēgu īsti neredz: "Masku tikai jāvelk ,lai sodu nedabū. A reāli ,tas viss ir murgs. Un tās dizaineru maskas, tikai aksesuārs un viss."

Jau vēstīts, ka daļa sabiedrības joprojām neievēro prasību lielveikalos un citās sabiedriskās vietās nēsāt sejas maskas. Starp tiem arī deputāts Aldis Gobzems, kurš ir pret sejas maskām, tas pat nosaucot par "uzpurņiem." Vēstījām, ka Saeimas deputāte Anita Mužniece (JKP) aicinājusi Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai izvērtēt Alda Gobzema rīcības saistībā ar "aicinājumu nelietot" sejas un deguna aizsegus atbilstību Saeimas deputātu ētikas kodeksam un piemērot deputātam atbilstošu sodu.

Aicinājumi sabotēt Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus noved pie lielākas inficēšanās, uzskata veselības ministre Ilze Viņķele (AP). Viņkele šodien pēc valdības ārkārtas sēdes pauda, ka, vērojot infekcijas pieaugumu Latvijā, tostarp saslimušo un mirušo skaitu, ir skaidrs, ka "nekāda daudzināšana, ka Covid-19 nav īsts, nepalīdz".

"Aicinājumi sabotēt noteiktos ierobežojumus ved uz lielāku inficēto skaitu. Bezmērķīga izrādīšanās, aicinot cilvēkus ignorēt ierobežojumus, ved uz plašāku inficēšanos, vairāk saslimušajiem un lielākas iespējamības, ka būs jāievieš striktāki noteikumi inficēšanās ierobežošanai," uzsvēra politiķe.

Viņa akcentēja, ka no katra viena ir atkarīgs, vai varam apturēt inficēšanos, piebilstot, ka ir pārliecināta, ka absolūtais sabiedrība vairākums ir cilvēki, kas vēlas, lai "šis viss iespējai drīz un ar iespējami mazām sekām beidzas". Vērtējot papildu noteiktos ierobežojumus, Viņķele pauda, ka "tas ir mazs upuris, lai ierobežotu infekciju".

Komentējot Veselības ministrijas (VM) izplatīto ziņu par to, ka testu veikšanā vērojama "nepamatota ažiotāža", Viņķele atzina, ka, iespējams, tas neesot bijis veiksmīgākais vārds, ko lietot publiskajā komunikācijā. Viņa arī pastāstīja, ka VM ir saņēmusi daudz ziņu no vecāku čatiem, cilvēku tērzētavām, kur tika pausts mudinājums veikt Covid-19 testus arī tad, ja nav slimības simptomu, jo no pirmdienas to varēs darīt ar ārsta nosūtījumu.

Pēdējās diennakts laikā veikti 5726 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēti 250 jauni inficēšanās gadījumi, bet 1 persona mirusi, liecina Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC). Pozitīvo gadījumu īpatsvars pret testētajiem ir 4.4%. SPKC iepriekš skaidroja, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:45

Jaunākās diskusijas