Žurnālista vaļsirdīgā atzīšanās: Tagad jūs zināt vismaz vienu inficētu cilvēku

tautaruna.lv, Anete Ošleja 22.oktobris 2020, 16:21
 
f64.lv, Raitis Plauks
Ar katru dienu arvien vairāk tiek runāts par Covid-19 saslimušajiem, to skaits strauji pieaug. Ja sākotnēji pandēmijas skeptiķi bieži vien izsaucās, ka nezina nevienu, kurš dodas veikt testu, kur nu vēl inficējies, tad tagad arvien vairāk ir saprotams, ka vīruss ir tepat blakus un var skart mūs un mūsu tuviniekus.

Žurnālists Guntars Meluškāns vērš uzmanību visiem skeptiķiem, ka ja iepriekš kā argumentu, ka vīruss nepastāv, viņi pauda to, ka nepazīst nevienu inficēto, tad tagad viņi šādu ieganstu nevarēs izmantot.

“Es zinu, ka man visapkārt ir pietiekami gudri cilvēki, lai šādas problēmas nebūtu, bet zinu arī, ka daudzi joprojām šaubās par covid19 eksistenci, jo “nevienu taču nepazīst”. Lūk, tagad visi, kas šo lasa, zina vismaz vienu dzīvu cilvēku, kurš pats ir inficēts un visa viņa ģimene ir inficēta, jo pirms kāda laika kādā mācību iestādē grupiņa pedagogu neievēroja drošības noteikumus.”

Ar savām pārdomām par vīrusu esamību un atklāto inficēšanos žurnālists dalījās sociālajā medijā Facebook, jo vēlējās pievērst uzmanību tieši tiem skeptiķiem, kuri apgalvo, ka Covid-19 neeksistē.

“Otrai vilnis atnāca gluži, kā uz mani notēmēts - sprāgst visur! Lielākais infekcijas perēklis ir manu meitu skola, arī mazās meitas bērnudārzā “ir gadījums”, pirmais saslimušais darbavietā un kā ķirsis uz kūkas - lielākā daļa manas ģimenes, ieskaitot mani pašu šorīt saņēmām “pozitīvās ziņas”

Kā raksta Meluškāns, tad vakar pie viņa mājās ieradās medicīnas persona un veica Covid-19 analīzes, kas šodien rezultējās ar pozitīvu atbildi - inficēšanos. Tomēr labā ziņa, ka viņš un ģimene jūtas salīdzinošas labi. “Ticiet man, sajūta, ka esi to draņķi noķēris, ir nepatīkama arī bez smagiem simptomiem.”

Ekrānuzņēmums no Facebook

Žurnālists vērsa uzmanību uz to, ka lai gan ar dažāda veida vīrusa izplatības ierobežojumiem, mēs saskaramies jau ilgi, taču nedrīkst zaudēt modrību un ir jāieklausās, ko saka epidemiologi, jo nav zināms, kurā brīdi viss var izvērsties slikti.

Vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, starp tiem žurnālisti, aicina iedzīvotājus būt vienotiem šajā laikā un ievērot gan pulcēšanās ierobežojumus, gan sabiedriskās vietās lietot sejas un deguna maskas, lai veicinātu Covid-19 infekcijas izplatīšanās ierobežošanu. Piemēram, bloga mugursoma.lv autore izveidojusi savu "Covid-19 dienasgrāmatu", kurā apraksta savas sajūtas, slimojot ar Covid-19. "Visinteresantākos brīžus atkal sagādā garšas un smaržas receptori. Vakar vakarā, nedaudz vairāk kā diennakti pēc ožas pazušanas, pēkšņi ne tikai redzu, bet arī sajūtu - uz plīts cepas kartupeļi! Uzreiz metos ostīt citronu - jā, ne pārāk izteikta, bet smarža ir sajūtama. Savukārt šorīt, stiprinoties ar ķiplokmaizēm, to izteikto smaržu nejutu vispār. Arī garšas “spēlējas” - saldā garša nepazuda vispār, bet skābā joprojām ir ļoti vājā līmenī," Covid-19 simptomus apraksta blogere Zane Eniņa.

Kā jau iepriekš tika ziņots pagājušajā diennaktī veikts līdz šim lielākais Covid-19 testu skaits jeb kopumā 5510 Covid-19 izmeklējumi, reģistrēts 161 jauns inficēšanās gadījums. Latvijā kopā saslimušas 3958 personas un 1357 izveseļojušās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas