Prezidenta kundze Andra Levite: Latvijā daudzi negrib vakcinēties

Viktorija Gabrjuna 21.oktobris 2020, 17:30
 
Oksana Džadana/F64
Latvijas pirmā lēdija Andra Levite, kas pēc profesijas ir ginekoloģe, strādājot Latvijas medicīnas sistēmā, priecājas par sievietēm, kas nāk uz pārbaudēm regulāri, bet atklāti atzīst - ir arī ielaisti gadījumi, vēstīts Ievas Brokas materiālā "Saruna pilī" izdevumā "Pastaiga".
Uz jautājumu, vai Latvijas sievietes pietiekami rūpējas par savu veselību, Levite stāsta, ka priecājas par sievietēm, kas nāk uz regulārām pārbaudēm bez sūdzībām, bet viņas pieredzē ir bijušas pacientes, kurām jau ar pirmo aci redzējusi - ļaundabīga slimība.

Pārsvarā tās ir gados vecākas sievietes, kas pārstāj iet pie ginekologa līdz ar menopauzi.

"Runājot ar kolēģiem, esmu sapratusi, ka Latvijā daudzi negrib vakcinēties. Es uzskatu, ka jaunām meitenēm būtu ļoti ieteicams vakcinēties pret CPV (cilvēka papilomas vīruss), kas var izraisīt dzemdes kakla vēzi. Un ne tikai veikt pirmo poti, bet atcerētiem par visām trim," pauda Levite.

Viņa arī piebilst, ka daudzi mēdz jautāt, vai medicīna Lavijā ir savādāka, vai pacienti atšķiras. Uz ko Levite atbild noliedzoši, skaidrojot, ka pacienti visās pasaules malās ir vienādi - tātad dažādi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas