Inita Sila par vēzi: Pie ārstiem negāju, jo gribas taču šausmas attālināt

Viktorija Gabrjuna 16.oktobris 2020, 14:30
 
Publicitātes foto
Žurnāliste Inita Sila Ievas Brokas materialā "Tango ar vezi un vīrieti" izdevumā "OK!" atklāti atzīst - kad viņa sataustīja savās krūtīs veidojumu, pie ārstiem negāja, jo vēlējusies šausmas attālināt.

Kā stāsta Sila, būdama sieviešu žurnāla redaktore, viņa savās redaktora sejās rakstīja, cik svarīgi ir pārbaudīt krūtis. Un pati tiešām tās pārbaudīja, līdz krūtīs sataustīja veidojumu.

Tad viņa pie ārstiem vairs negājusi, "jo gribas taču šausmas attālināt".

Kā saka Sila, viņa izvēlējās nedomāt un neatcerēties, ka viņas mammai bija gan olnīcu, gan krūts vēzis, arī vecmāmiņa mira no krūts vēža.

"Es labi zināju, ka man tas draud. Tomēr ārsta apmeklējumu atliku. Un tagad es varētu visu laiku bez apstājas teikt: ja tavā ģimenē tas ir tika tuvu, vajag pārbaudīties, vai nav BRCA gēna mutācija. Tas ir jādara! Jā, es tagad nožēloju, ka vilcinājos," pauž Sila.

Inita piebilst, ka vajadzēja iet pārbaudīties jau pirms deviņiem gadiem, kad saslima viņas mamma, taču viņa nevēlējās uzzināt patiesību.

Jau vēstījām, ka oktobrī, ko pasaulē atzīmē kā krūts veselības mēnesi, klajā nāk žurnālistes Initas Silas grāmata Laimes meklētājas dienasgrāmata. Tango ar diviem misteriem V* (vēzi un vīrieti), kurā viņa emocionāli atklāj savus pārdzīvojumus un izjūtas, saskaroties ar diagnozi - krūts vēzis, - kas liek vēl vairāk novērtēt dzīvi un būt laimīgai katru dienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:02

Jaunākās diskusijas