Skat, kādu dāvana Latvijā sarūpēta Makronu pārim

Lelde Veinberga 30.septembris 2020, 18:01
 
Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency
Jau vēstīts, ka šajās dienās Latvijā viesojās Francijas prezidents Emanuels Makrons ar kundzi Brižitu. Pāris ne tikai piedalījās oficiālajās tikšanās ar Latvijas politiķiem un uzņēmējiem, bet arī iepazina Rīgu. Tāpat Francijas pirmajam pārim sarūpēta īpaša dāvana.

Kā vēsta "TV3 Ziņas", Francijas prezidentam Emanuelam Makronam vizītes laikā Latvijā uzdāvināti divi Ērenpreiss velosipēdi.

Kā ziņu aģentūrai LETA norādīja Valsts prezidenta kanceleja, tas ir simboliski saistīts ar Eiropas Zaļā kursa vēstījumu. Savukārt augstie viesi Levitam ar kundzi Andru Leviti uzdāvinājuši vīna kolekciju, grāmatu un porcelāna mākslas priekšmetu.

Ērenpreiss velosipēdu darbnīca ir uzņēmums Latvijā, kas pastāv no 2010. gada un nodarbojas ar pilsētas velosipēdu ražošanu. Ērenpreiss velosipēdu darbnīcu dibinājis un vada Toms Ērenpreiss, slavenā velosipēdu rūpnieka un uzņēmēja Gustava Ērenpreisa brāļa mazmazdēls. Gustavs Ērenpreiss bija latviešu uzņēmējs, kas no 1927. līdz 1942. gadam ražoja velosipēdus un dibināja un vadīja "Gustavs Ērenpreis velosipēdu fabriku", kas atradās Rīgā.

Otrdien pēc ierašanās Latvijā Makrons pateicās par viesmīlību, publicējot pateicību sociālajā tīklā Facebook latviešu valodā.

Jau rakstīts, ka Makrons ar kundzi oficiālajā vizītē Latvijā uzturējās no otrdienas līdz trešdienai.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:41

Jaunākās diskusijas