Latviešu ģimeni pēc pārslimošanas ar Covid-19 "noknābā"

tautaruna.lv 17.septembris 2020, 7:00
 
F64
Kāda latviešu ģimene, kas vēl martā saslimusi ar Covid-19, joprojām saskaras ar apkārtējo neizpratni un noraidošu attieksmi gan klasesbiedru vidū, gan no veselības aprūpes iestāžu darbiniekiem, vēstīja LTV raidījums "Panorāma".
Ar koronavīrusu bija inficējusies visa ģimene - abi vecāki un trīs bērni, no kuriem divi ir pusaudži, bet trešais jaunāks. Sieviete, kura vēlējās palikt anonīma un raidījumā dalījās ar ģimenes pieredzi, pati saslimusi vissmagāk.

Jau pašā sākumā viņa saskārusies ar nopēlumu no bērnu klasesbiedru vecākiem. Klases vecāku grupās daži pauduši atbalstu ģimenei, bet citi nopēluši - kā tā varēja gadīties, ka kāds saslimis un gājis uz skolu.

Sieviete ar noraidošu attieksmi sastapusies arī ārstniecības iestādē, kad ģimenes ārste viņu nosūtījusi uz atkārtotu plaušu rentgenu. Nosūtījumā norādīts, ka izmeklējums nepieciešams pēc Covid-19 izslimošanas, par ko medicīnas iestādes reģistratūrā sacelta pamatīga brēka - darbinieki teikuši, ka pacienti nepieņems, jo esot jāuzrāda negatīvi koronavīrusa testi.

F64

Vecākie bērni slimību izslimojuši viegli - dēlam pāris dienas bijušas nelielas galvas un kakla sāpes un pavisam neliela temperatūra, bet meitai iesnas turpinājušās ilgāk.

Vecāko bērnu klasesbiedri zina, ka viņi izslimojuši Covid-19, jo slimojuši arī citi klases audzēkņi. Jaunākās atvases klasē to nezināja un vecāki ļāva pašam izlemt - teikt vai neteikt, jo reakcija varot būt dažāda, piemēram, kāds var negribēt sēdēt blakus, klasesbiedri var uzdot daudz jautājumu, bērns var saņemt daudz uzmanības. Jaunākais bērns nolēmis vismaz pagaidām nevienam neatklāt, ka bijis slims.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:31

Jaunākās diskusijas