Latvijas slavenības atklāj, bez kā nav iedomājama māju sajūta

tautaruna.lv 11.septembris 2020, 18:03
 
Publicitātes foto
Kas liecina par to, ka esam mājās? Cik svarīgi ir lieli logi un halles vai privātums un tumši aizkari? Ko īsti mēs pērkam – telpu vai vidi? Un kas ir pats svarīgākais, lai radītu māju sajūtu? Sadarbībā ar nekustamo īpašumu attīstītāju “Bonava Latvija” atbildes uz šiem un citiem jautājumiem Instagram sarunās ar Sindiju Vildi atklāj TV personības Kristīne Virsnīte, Dagmāra Legante, Kristīne Garklāva un dziedātāja Aija Vītoliņa.

Māju sajūta - vairāk nekā četras sienas

“Es meklēju ne tik daudz konkrētu celtni ar noteiktu stāvu vai istabu skaitu, bet drīzāk sajūtu, kas pārņem, atrodoties telpā vai uz zemes gabala, vai atverot durvis. Īstajās mājās cilvēkam jājūtas tā, it kā šī vieta viņu apskautu, sniedzot drošību, brīvību, pārliecību, ka esi pieņemts, saprasts, savējais, dzīvs un patiess. Mājas - tā esmu es, tikai izteikta arhitektūras un dizaina valodā,” ir pārliecināta Sindija Vilde, kura šobrīd meklē mājas sev un pašiem dārgākajiem - dēlam un uzticamajam draugam sunim.

Uz sarunu par māju sajūtu viņa aicinājusi sabiedrībā pazīstamas personības, mēģinot noskaidrot, kur un kāpēc cilvēki jūtas kā mājās, kas nepieciešams, lai mājas būtu patiešām mājīgas, un vai laika gaitā izpratne par māju sajūtu mainās.

Kristīne Virsnīte: man mājas nozīmē cilvēkus

Atbildot uz jautājumu par māju sajūtu, Kristīne Virsnīte atzīst, ka mājas var būt jebkur, ja blakus ir īstie cilvēki. “Es neilgojos pēc vietas, pēc konkrētiem mūriem, pēc konkrētām istabām, es ilgojos pēc cilvēkiem. Teltī gluži es dzīvot negribētu, bet, ja dzīve mani uz to izaicinātu, tad jau varētu. Lai gan man arī pēdējā laikā ir spēcīga saikne ar manām bērnības mājām, manu vecāku mājām,” stāsta Kristīne. Viņas ģimenei mājas ir vieta gan atpūtai, gan darbam. Kristīnes mājā noteikti jābūt gultai: “Mēs esam ģimene, kas dzīvo gultā. Visa dzīve notiek gultā - ģimenes sarunas, filmu skatīšanās. Vēl ir vajadzīgi milzīgi logi, mums patīk gaisma. Tikai nesen pielikām aizkarus, pirms tam nemaz negribējās. Un kāds foršs paklājs, uz kura atgulties, jo man ļoti patīk sēdēt uz grīdas.”

Dagmāra Legante: gribētu lielu, džungļainu dārzu

Līdz šim Dagmāras vismīļākās mājas ir bijušas tās, kurās viņa uzauga. “Mums bija dārzs, vistiņas, omīte un opītis, suņi, tādi lauki Rīgā,” atceras Dagmāra. Viņa gan atzīst, ka arī tagadējās mājas, kur viņa dzīvo kopā ar ģimeni, ir ne mazāk svarīgas, jo, kur ir ģimene, tur arī mājas.

Mājas vidē Dagmāra visvairāk novērtē plašumu un iespēju pabūt neredzamam un pašam ar sevi. Ja varētu izvēlēties sapņu māju, Dagmāra lielu nozīmi piešķirtu tās atrašanās vietai: “Es gribētu tādu lielu, džungļainu dārzu ar aizaugušiem vīteņiem, strūklaciņu, vecu, bet tīru baseinu. Lai katram ir sava istaba, liela viesistaba, kur visiem sanākt kopā, terase - vēlams, ar skatu. Ja ir īstā vieta, visu pārējo var izdomāt.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas