FOTO: Kivičs lepojas ar jauno tetovējumu

tautaruna.lv 10.septembris 2020, 16:02
 

2 / 2

Oksana Džadana/F64

Jau vēstīts, ka gada sākumā pie jauna tetovējuma tika aktrise Kristīne Beļicka. Aktrises ķermeni jau rotāja vairāki tetovējumi, bet tas nav traucējis Kristīnei tikt pie vēl kāda - kaķa.

Savā 50 gadu jubilejā jaunu tetovējumu ieguva arī bijusī ministre un tagadējā uzņēmēja Linda Mūrniece. "Sagaidīt 50, uztaisīt tetovējumu (par maz), aizmukt. Saule virs galvas, vējš galvā," februārī rakstīja Mūrniece.

Tikmēr eksperts atklāj, kas jāņem vērā tetovējoties, lai nekaitētu veselībai, piemēram, ka profesionāla tetovēšana nav lēta un ir jāreķinās ar izdevumiem. "Cilvēks kaut kur uztaisījis ātrāk, lētāk, bet sanāk divreiz dārgāk, jo labošana ir daudz sarežģītāka, un ne katrs meistars to uzņemas," brīdina meistars Edgars Freimanis.

Eksperts gan atzīst, ka Latvijā tetovēšanas kultūra kopumā vēl ir ļoti agrīnā stadijā. Tāpēc viņš labprāt sagaidītu valsts atbalstu arī paša rīkotajai Baltijas Tetovēšanas konvencijai - profesionāļu pasākumam, kādi tiek rīkoti arī citās valstīs, lai panāktu, ka Latvija nonāk uz starptautiskās tetovēšanas mākslas kartes kā vieta, kur atrodami lieliski meistari.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:42

Jaunākās diskusijas