Ceriņš ironizē par lēmumu Bruknas skandāla lietā

Viktorija Gabrjuna 10.septembris 2020, 12:39
 

2 / 2

F64

Kā tika vēstīts, nekonstatējot nekādus pārkāpumus, Valsts darba inspekcija (VDI) nolēmusi izbeigt lietvedību saistībā ar nepilngadīgo nodarbināšanu Bruknas muižā.

VDI kopumā veikusi divas pārbaudes Bruknas muižā, tomēr tajās inspekcija tā arī nav atradusi nodarbinātas nepilngadīgas personas. Nekonstatējot faktu, ka bērni muižā tiek nodarbināti prettiesiski, tika pieņemts lēmums par lietas izbeigšanu. Šis lēmums stāsies spēkā 22.septembrī, jo faktiski to joprojām ir iespējams pārsūdzēt.

Pirmajā pārbaudē arī netika konstatēti pārkāpumi attiecībā uz pieaugušajiem. Inspekcijā skaidro, ka, ja pieaugušie strādā brīvprātīgi, uz viņiem neattiecas līgumi par darba tiesiskajām attiecībām, lai gan pat šādā gadījumā darba devējam ir jānodrošina veselībai nekaitīgi un droši darba apstākļi.

Arī otrajā pārbaudē VDI neatrada nodarbinātus nepilngadīgos. Inspekcija apciemoja kopumā trīs objektus šīs pārbaudes laikā - pašu Bruknas muižu, Kurmenes baznīcu un Bārbeles skolu. Lai gan skolā VDI pārstāvji sastapās ar nepilngadīgajiem, neviens no viņiem nebija nodarbināts. Inspekcijā skaidroja, ka viņi tur atradās saistībā ar bērnu nometni.

VDI pārstāvji 21.augustā ieradušies Bruknas muižā, tomēr sākotnējais pārbaudē secinātais liecināja, ka bērni tur nestrādā. Visi tur nodarbinātie ir pieaugušie un strādā brīvprātīgi, turklāt par darba apstākļiem nesūdzoties.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:53

Jaunākās diskusijas