Dināra Rudāne: Meitas vārds pasē uzrakstīts nepareizi

Lelde Veinberga 26.augusts 2020, 18:01
 
Ekrānuzņēmums
Skatuves māksliniece Dināra Rudāne apstiprinājusi, ka meitiņas vārds pasē neesot ierakstīts tā, kā to vēlējušies vecāki, taču dziedātāja daudz par to nepārdzīvo.

Šo faktu Dināra Rudāne apstiprinājusi Lauras Saulītes autorraidījumā "Generation Famous", kurā viņa arī atklājusi, kā abi ar dzīvesbiedru nonākuši pie bērna vārda.

Dziedātājas meitiņai, kurai drīz būs divi gadiņi, ir visai interesants vārds - Miriam Amira. Dināra atklāj, ka vien piecus mēnešus pēc iepazīšanās ar tagadējo vīru mūziķi Edvīnu Ozolu, ceļojuma laikā Edvīns noteicis, ka pārim būs meita un viņu sauks par Miriam. Savukārt otru meitenes vārdu - Amira - gribēja dot pati Dināra, lai gan sākumā šis vārds bija paredzēts, ja viņai piedzimtu dēls un viņu nosauktu par Amīru.

Tā kā vārds Miriam ir bez latviešiem tipiskās galotnes, dziedātājai jautāts, kā ar šādu vārdu bērnu varēja reģistrēt dokumentos. Dināra atzīst, ka pasē bērna vārds ir "nepareizs" - Miriama. Dziedātāja centusies oficiāli reģistrēt meitiņas doto vārdu, taču nesekmīgi. Dināra par to nepārdzīvo, un savu meitiņu sauc vārdā, kādu abi vecāki vienojās bērnu saukt - Miriam.

View this post on Instagram

A post shared by Dinara Rudan (@dinara_rudan) on

Paskaidrojot šādu bērna vārda izvēli, dziedātāj norāda uz dzimtas "sakņu tradīcijām", jo viņas ģimenē jau doti musulmaņu vārdi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:26

Jaunākās diskusijas