37 gadu vecumā Sokolovs iegūst vidējo izglītību

Viktorija Gabrjuna 14.augusts 2020, 14:30
 
Gints Ivuškāns/ F64
Slavenais fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs sociālajā tīklā Facebook vēsta, ka ieguvis vidējo izglītību.
Kā raksta Sokolovs, viņš nolēma pabeigt vidusskolu, jo, tuvojoties 40 gadu slieksnim, sagribēja atkal būt jauns.

"Beidzot tas ir noticis! 6 gadu vecumā es sāku mācīties pirmajā klasē un divpadsmito pabeidzu 37 gados.. 31 gads uz vidējo izglītību! Nav slikti!

Kā ta sanācis? Kad man vajadzēja mācīties 12. klasē, es sajutu, ka mani pārpilda enerģija un spēks un es nevēlējos veselu gadu vēl sēdēt skolas solā. Pierunāju vecākus pārdot dzīvokli un nosūtīt mani uz Milānu.

Kamēr mani klases biedri mācījās 12. klasē, es paspēju pabeigt "Istituto Italiano di Fotografija". Atbraucot atpakaļ uz Rīgu, es jau biju diplomēts modes fotogrāfs. Sāku strādāt žurnālā Pastaiga, normāli pelnīt, un par to, ka vidusskola nebija pabeigta, pat aizmirsu domāt.

Šobrīd, kad es jau strauji tuvojos 40 gadu slieksnim, man neizturami sagribējās atkal būt jaunam. Protams, es varēju uzsākt attiecības ar 19 gadīgu meiteni, bet tas ir pārāk garlaicīgi un vienkārši. Tāpēc izdomāju pabeigt vidusskolu," atklāj Sokolovs.

Viņš arī stāsta, kāds bija mačību process Rīgas Tālmācības vidusskolā.

"Mans vienīgais pienākums bija pildīt ieskaites un kontroldarbus. Mācīties vajadzēja pašam. Gandrīz visas ieskaites ir testa veidā. Katru mēnesi vajadzēja veiksmīgi uzrakstīt apmēram 6 ieskaites. Ieskaitei ir 3h laika limits. Protams, var uzaicināt draugus un ar google palīdzību uzrakstīt ieskaiti uz 10. Bet kāda jēga, ja eksāmenā es būšu viens pats. Tāpēc labāk mācīties pa īstam.

Atzīšos, ka mans mērķis bija atestāts. Tāpēc nebija tā, ka es sēdēju pie mācību grāmatām no rīta līdz vakaram. Savā šī brīža vecumā man bija daudz vieglāk mācīties, nekā kad biju 18 gadīgs. Tagad galva strādā citādāk un ir vieglāk saprast un iegaumēt informāciju. Nebija nekādu ilūziju, ka eksāmenus uzrakstīšu labi. Galvenais bija pārsniegt 5% barjeru.

Rezultāti mani pārsteidza. Matemātika, kurā man gāja visgrūtāk es dabūju 23%, latviešu valodā 58% un krievu valodā 93%," skaidroja Sokolovs.

Iepriekš vēstījām, ka par skandalozo fotogrāfu dēvētais Sokolovs aktīvi rosās arī sociālajos tīklos. Šoreiz viņš nav kautrējies parādīt foto, kurā redzams 17 gadu vecumā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:31

Jaunākās diskusijas