FOTO: Skaisti! Mākslinieks Arvils Linde uzgleznojis Leldi Ceriņu

Lelde Veinberga 15.augusts 2020, 9:11
 
Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency
Mākslinieks, gleznotājs un modes dizaineris Arvils Linde atklājis jaunu izstādi, kurā redzama attēlota arī TV personība Lelde Ceriņa.
""Vai Tu piekristu, ka es tevi gleznoju?" Arvils rakstīja brīdī, kad vēl gaidīju Adeli. Bez domāšanas piekritu, jo jau sen esmu mākslinieka darbu cienītāja! Mēs ne reizi nesatikāmies un es nezināju, ko īsti autors iecerējis. Neviena no mums nezināja. Šis bija brīnišķīgs pārsteigums!" savas domas izteikusi Lelde, kura kļuvusi par daļu no mākslinieka jaunākās izstādes "Raganas" daļu.
View this post on Instagram

A post shared by Lelde Ceriņa (@leldecerina) on

Tā ir lielformāta gleznu sērija, par spēcīgām personībām - Rīgas raganām, kuras radušās, iedvesmojoties no Raiņa „Uguns un nakts” Spīdolas tēla.

"Interesanti, ka katrai raganai, autors izvēlējies savu spēka dzīvo radību jeb totēmu. Man līdzās kolibri putniņš," paskaidro Lelde Ceriņa.

Izstāde līdz 31. augustam aplūkojama mākslas galerijas PUTTI telpās Rīga.

Mākslinieks Arvils Linde ir labi pazīstams Latvijas modes un mākslas pasaulē. Ieguvis bakalaura un maģistra grādus Modes dizainā (Latvijas Mākslas akadēmijā) un maģistra grādu glezniecībā (Latvijas Mākslas akadēmijā). Pēc vairāku modes kolekciju radīšanas, pēdējos 5 gadus aktīvi darbojas un ieguvis strauju atpazīstamību vizuālās mākslas lauciņā, pievēršoties ilustrācijai, un glezniecībai. Viņa zīmējumu un gleznu personālizstādes izstādītas ne tikai dažādās vietās Rīgā, kā piemēram Lidostas Rīga VIP lounge, bet arī dažādās publiskās vietās Latvijā, tai skaitā Ogres mākslas un vēstures muzejā un citur.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:07

Jaunākās diskusijas