Aivis Ceriņš kritizē valdības attieksmi pret studentiem

Viktorija Gabrjuna 12.augusts 2020, 10:30
 
Dāvis Ūlands/F64
TV personība Aivis Ceriņš mikroblogošanas vietnē twitter kritizējis valdības attieksmi pret studentiem. Runa ir par atbalsta stipendiju Covid-19 krīzes laikā.
Kā raksta Aivis, Kārtējais signāls no valdības, ka visiem Latvijā nav vienlīdzīgas tiesības.

"Kārtējais signāls no valdības, ka visiem LV nav vienlīdzīgas tiesības. Šoreiz studentiem tiek ierādīta vieta. Covid-19 atbalsts tikai budžetniekiem. Pārējie 42 000 jeb 58% no visiem LV studentiem lai kārpās paši. Gan vecāki, omītes un ātrie kredīti piemetīs. Diezgan ciniski ne?" raksta Ceriņš.

Tikmēr ziņots, ka biznesa augstskola "Turība" aicina valdību domāt par visu Latvijas studentu interesēm un atbalstīt ne tikai valsts budžeta vietās studējošos, bet arī tos studentus, kuri paši maksā par izglītības ieguvi.

Jau ziņots, ka otrdien valdības sēdē tika apstiprināti Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iesniegtie grozījumi Ministru kabineta noteikumos "Noteikumi par stipendijām", paredzot, ka atbalsts studentiem, kuriem Covid-19 pandēmijas ietekmē samazinājušies ieņēmumi, tiek attiecināts tikai uz budžeta vietās studējošajiem.

Šādā veidā tiek diskriminēti pārējie valsts un privāto augstskolu studenti, kuri tieši tāpat saskaras ar Covid-19 radītajām problēmām, norāda biznesa augstskolā, tāpēc "Turība" aicina valdību domāt par visu Latvijas studentu interesēm un minēto grozījumu vietā veidot atbilstošu normatīvo aktu, nodrošinot visiem studējošajiem vienlīdzīgas tiesības uz atbalstu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:12

Jaunākās diskusijas