Protesti Baltkrievijā: dziedātāja stāsta par piedzīvotajām šausmām

Viktorija Gabrjuna 12.augusts 2020, 7:00
 
Ekrānšāviņš no Instagram
9. augustā noslēdzās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanas un tautai tika paziņots, ka uzvaru arī šoreiz ieguvis Aleksandrs Lukašenko. Ielās izgāja tūkstošiem cilvēku, kuri uzskatīja, ka šāds rezultāts nav iespējams godīgā ceļā. Viena no protestētājām bija arī šovā ”X Faktors” iepazītā dziedātāja Kattie, raksta "skaties.lv".

Kattie atklāj, ka, neskatoties uz Lukašenko it kā uzvaru, daudzi vēlēšanu iecirkņi izvietoja reālos rezultātus, kuros Lukašenko nebūt nav bijis priekšgalā.

”Visai valstij ir problēmas ar internetu. Praktiski nav iespējams to izmantot, visu laiku traucējumi, atslēgšanās. Pieslēdzāmies caur VPN, bet cik ilgi izdosies sazināties ar ārpasauli nav skaidrs,” paziņo Kattie.

Dziedātāja stāsta, ka, gluži kā vairums Baltkrievijas iedzīvotāju, arī viņa devās ielās protestēt un viņai ļoti žēl, ka miermīlīgu protestu centās apkarot ar gumijas lodēm un “skaņas-gaismas granātām”.

Miermīlīgajā protesta akcija mūziķe satikusi ļoti daudz paziņas, kuras nav mierā ar notiekošo valstī.

”Naktī pilsētā visur skanēja šāvieni, sprādzieni, tika izmantota asaru gāze un spēks. Iestādes, kurām būtu jāaizstāv cilvēki, lietoja agresiju. Viena no šādām granātām uzsprāga man blakus, vēl tagad ausīs dun,” tā Kattie.

Granātas mestas tieši pūlī, ievainojot daudzus, cilvēki metušies bēgt - katrs uz savu pusi, tā skrējusi Kattie vēl nebija nekad.

”X Faktors” otrās sezonas uzvarētāja vēl nekad pilsētā nebija dzirdējusi tādus trokšņus, visas automašīnas brauca un signalizēja, izrādot savu protestu.

Došanos naktī ielās protestēt dziedātāja salīdzina ar ko ļoti bailīgu, tik ļoti baidījusies viņa vēl nav nekad, bet nav spējusi arī palikt malā un noskatīties.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:04

Jaunākās diskusijas