Anna Rozīte atklāj, kāpēc populārie smūtiji ir pārvērtēti

tautaruna.lv 25.jūlijs 2020, 19:00
 
pexels.com
TV un pasākumu vadītāja Anna Rozīte, kura speciālizējusies arī uztura zinātnē, sociālajā vietnē Instagram atklāti paudusi viedokli, kāpēc tik populāros smūtijus labāk izvēlēties kā piedevu vai desertu.

Anna neslēpja, ka brīžiem šķiet, ka smūtiji ir pārvērtēti un pārprasti.

"Es uzskatu, ka smūtijs var būt kā ēdiena piedeva vai deserts, ne atsevišķa ēdienreize (arī ne brokastis)!

Bieži vien smūtiji (īpaši, kas pārdodas kafejnīcās/veikalos) mēdz būt ļoti saldi, jo sastāv no augļiem, populārākā sastāvdaļa šķiet, ka ir banāns. Tātad satur padaudz cukura.

Es uzskatu, ka ja dzerat smūtiju, tad kā papildinājumu pamatuzturam vai kā desertu uzreiz pēc kādas no ēdienreizēm.

Cik “veselīgs” un konkrēti Jums vērtīgs ir smūtijs, ir atkarīgs no tā sastāva.

Es ieteiktu smūtijus (īpaši tagad) taisīt no svaigām ogām (lai arī var arī saldētām, piem., upenes, jāņogas, dzērvenes u.c.). Klāt var pievienot “labos taukus”- avokado, riekstus, sēklas (linsēklas, kaņepju sēklas), kā arī dārzeņus, zaļumus. Kopumā laba doma smūtijā likt tās ogas, dārzeņus un citas vērtīgas sastāvdaļas, kuras zināt, ka neapēdat dienas laikā pietiekami, lai uzlabotu un bagātinātu savu uzturvielu uzņemšanu ērti izdzeramā formātā!

Jo galvenā ideja, ka smūtijs ir kā papildinājums uzturam, kas sniedz Jums papildus antioksidantus, vitamīnus, šķiedrvielas.

Dažādus pienus (arī augu) es teiktu, ka jāizvērtē vai vajag pievienot, jo tas var pielikt klāt papildus kalorijas un atšķaida/samazina antioksidantu, vitamīnu daudzumu, jo samazinās ogu daudzums konkrētā smūtijā.

Augļus es ieteiktu nelikt klāt, kopumā augļus labāk est svaigā veidā, nevis blenderētus. Jo parasti Jūs noteikti apēdīsiet krietni mazāk augļus, nekā ja tie ir sablenderēti smūtijā. Ja izvēlaties augļu smūtiju, tad uztveriet šo smūtiju par desertu.

Bet tomēr. Pasaules Veselības organizācija (PVO) iesaka pieaugušajiem dienā apēst vismaz 5 porcijas (apmēram 500 gramus) augļu un dārzeņu dienā.

Ja konstatējat, ka neēdat pietiekami daudz augļu vai dārzeņu, pārdomāts, mājās gatavots smūtijs var būt garšīgs veids, kā apēst vēl 2-3 porcijas," raksta Anna.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:51

Jaunākās diskusijas