Ilze Dobele soctīklos atrāda savas "meža princesītes"

tautaruna.lv 16.jūlijs 2020, 12:15
 
Kaspars Krafts/F64
Jau tagad, vasaras vidū,daudzi sociālajos tīklos lepojas ar iespaidīgām sēņu ražām. Izņēmums nav arī LTV ziņu raidījuma "Panorāma" žurnāliste Ilze Dobele, kura sekotājiem atrādījusi savu guvumu.

Sociālajā vietnē Instagram Dobele publicējusi attēlu, kurā redzamas atšķirīga izmēra baravikas, kas sakārtotas "pēc auguma".

"Meža princesītes," pie attēla raksta Ilze.
View this post on Instagram

A post shared by Ilze Dobele (@ilzedobele) on

Jau vēstījam, ka sociālajā tīklā facebook un mikroblogošanas vietnē twitter iedzīvotāji dalījušies ar iespaidīgām sēņu ražām. Daudzviet Latvijā mežos jau atrodamas gan bekas, gan gailenes. Veiksmīgākajiem sēņotājiem izdevies pat salasīt teju grozu ar šīm meža veltēm.

Jūnija pirmajās dienās Limbažu pusā atrasta apšubeka (parastā apšubeka jeb apšu kundziņš Leccinum aurantiacum). Ingrīda Izabella Nuķe atzīst - tā viņas sēņotājas karjerā bija agrākā apšubeka. Mikologs Juris Mikšāns ReTV ziņām atzīst - pēdējos gados tas vairs nav pārsteigums, ka šīs sēnes tiek atrastas agri - jūnija sākumā.

Tikmēr absolūts šīs sezonas jaunums ir sēra piepe, kura ir ne tikai ēdama, bet arī esot ļoti vērtīga uzturā. Bieži sastopamā sēra piepe pārsvarā aug uz lapu koku stumbriem, lielākoties uz vecākiem ozoliem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:38

Jaunākās diskusijas