Paturēt akmeni azotē

Ilze Zālīte 15.jūlijs 2020, 15:55
 
Ekrānšāviņš no video
Aprunāt Andri Kiviču ir kļuvis par sava veida modes lietu. Neatņemama tēma draugu papļāpāšanā - starp sarunām par gaidāmo laiku, jaunākajām diētām un koronavīrusa statistiku. Andris ne tā ģērbjas, ne tā dzied, ne to sievieti izvēlējies, palaiž rokas, dzer, nesmuki uzvedas. Visam varētu piekrist, jo pats Andris ar savu uzvedību nereti uzprasās uz konfliktiem un to, lai viņa vārdu valkātu tukšās sarunās. Arī nesenais izgājiens ar skandalēšnos pie dzemdību nama, nerādot medijiem jaundzimušo meitu, ir kārtējā pagale tenku ugunskurā.

Kā jau ziņots, tad pirms dažām dienām Kiviču ģimenē piedzimusi meitiņa. Dziedātājs un viņa sieva - kā ierasts par ikvienu savas dzīves norisi - arī par šo priecīgo notikumu sabiedrību informēja praktiski "on-line" režīmā, nekavējoties paziņojot sociālajos tīklos. "Mīļie draugi! Beidzot sagaidījām mūsu mīlestībā dzimušo meitiņu. Vārdiņš - Mia Kiviča.

Tiesa, pat tik šķietami romantisku un mierpilnu atmosfēru paģērošais notikums Andra izpildījumā pārvērtās par skaļu, emocionālu pārdzīvojumu ar lamāšanos un dūru vicināšanu. Tika saukta policija, izteikti draudi.... viss labākajās Andra tradīcijās. Šādas performances iemesls ir bijusi pārliekā mediju (lasi- sabiedrības) interese, pēc kuras Andris citkārt tik ļoti alkst pats. Izrādās, ka Andri pie dzemdību nama esot gaidījusi dzeltenās preses fotogrāfe, kura vēlējusies iemūžināt jaunos vecākus un viņu atvasi, lai vēlāk laimīgo ģimeni atrādītu kādā no žurnāliem. Andri šāds notikumu pavērsiens sadusminājis līdz sirds dziļumiem, taču šoreiz nevis dēļ nevēlamas publicitātes, bet gan dēļ nevēlamas bezmaksas publicitātes. Proti, Kiviču saimes galva būtu gribējis, lai jaundzimušās meitiņas fotogrāfijas tiktu nopirktas vismaz par 1000 euro un nevis iegūtas bez maksas.... Nu fuuuuuuj....Pirmajā acu mirklī šķiet, ka šī atkal ir lieliska tēma saviesīgām sarunām un Andra uzvedības nopēlumam. Kā tā var? Bērna bildes?... Taču būsim godīgi. Pat ļoti, ļoti turīgi cilvēki, pasaules rokmūzikas zvaigznes, karaļnamu pārstāvji, miljonāri un miljardieri jau sen ir apliecinājuši, ka jaundzimušo fotosesijas ir lielisks veids kā pelnīt tūkstošus un pat miljonus.

Zīdainīšu fotografešanu par naudu nav smādējis nedz Kardašjanu klans, nedz visas Krievijas šovbiznesa zvaigznes pēc kārtas, arī ne Viktorija un Deivids Bekhemi, izdevīgākajos gadījumos par vienu šādu bildēšanos nopelnot pat 2 un 3 miljonus dolāru. Pat tik superturīgās ģimenēs kā Allai Pugačovai un Ksenijai Sobčakai ir notikušas kāzas, kuras pilnībā - no līgavas pušķa līdz svētku tortei - apmaksā dzelteno mediju izdevēji, kuri vēlās ekskluzīvas tiesības fotogrāfēt šos svētkus. Tādēļ Andra Kiviča pieticīgi nosauktie 1000 eiro ir piliens jūrā un spļāviens okeānā. Ja, reiz, pat miljonāri nesmādē šādu piepelnīšanās iespēju, kādēļ pašmāju mūziķis nevarētu gribēt kaut ko līdzīgu? Par faktu vien, ka Andris gribējis nopelnīt šādā veidā, nebūtu jāšumējas. Jo, ja ir pieprasījums, būs arī piedāvājums.

Cits jautājums, ja mēs sāktu diskutēt par to, vai vispār ir ētiski fotografēt un tiražēt zīdaiņus, kuri tik tikko ieradušies šajā pasaulē. Cik pieņemami ir mazu bērnu publicēšana presē, kuru pēc tam šķirsta un valkā tūkstošiem cilvēku. Vai mazajam cilvēkbērnam šāds enerģētiskais virpulis (ja mēs vispār ticam ezotēriskiem lielumiem) nāk par labu. Bet tas jau ir pilnīgi cits jautājums, kuru iespējams, būtu vērts iztirzāt sīkāk. Taču...

... dienu pēc šī komentāra publicēšanas, redakcijā atskanēja zvans. Jā, tieši tā - no Andra. Tik pat emocionāls, tik pat tiešs un brīžiem pat agresīvs kā savās tiešraidēs, Andris arī šoreiz neslēpa dusmas, vēloties sniegt savu skatījumu par to, kas kārtējo reizi ir pārprasts. Proti, tas, kas Andri esot sadusminājis pie dzemdību nama, neesot viss samaksas jautājums, bet gan žurnālistu bezkaunība. "Nekad mūžā neesmu gribējis tirgot bērna bildes! Salido kā maitu lijas," sacelto ažiotāžu raksturo mūziķis. "Kāda bezkaunība mūs salīdzināt ar Kardašjaniem! Es nekad, ne par kādu naudu nebūtu ar mieru publicēt meitas fotogrāfijas ne par simts, ne par miljons eiro. Tas, ko es būtu gribējis, lai fotogrāfēšana būtu bijusi saskaņota. Pēc dzemdībām visi noguruši, nekādi. Kādēļ, vajadzēja no krūmiem? Vai tad nevarēja saskaņot, smuki nostāties, sapucēties. Es būtu bērna krēsliņu jebkurā gadījumā pagriezis otrādi, bērna seju nebūtu rādījis nevienā variantā," saka Andris, vēl ilgi lamājot visus medijus un viņu neveselīgo interesi par citu cilvēku privātajām dzīvēm.

...

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas