Aktieris Gundars Āboliņš pauž idejas, kur Rīgā varētu tapt koncertzāle

tautaruna.lv 1.jūlijs 2020, 19:13
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Jau vairākas nedēļas sabiedrībā cirkulē dažādi viedokļi par koncertzāles celtniecību Elizabetes ielā 2 Rīgā. Kamēr vieni slavē ideju par šādu vietas izvēli, tikmēr citi iesaka, viņuprāt, piemērotākas vietas, kur tai būtu jāatrodas. Savu viedokli nesen paudis arī aktieris Gundars Āboliņš.

"Kas vainas būtu bijušā Preses nama vietā būvēt koncertzāli? Bijušās preču stacijas vietā, netālu no Hanzas Perona? Bijušās Sporta pils vietā, kur gadiem nekas nenotiek? Pretim bijušajai Sapņu fabrikai Lāčplēša ielā?" ierakstā sociālajā tīklā facebook raksta radošās industrijas pārstāvis. Viņš arī norāda, ka "meklētu citu vietu, ārpus AB dambja un Rīgas parkiem."

"Pilnīgi piekrītu, Jēpīt! Bijusī Sporta pils turklāt vairs nav jājauc nost, un arī īpašniekiem var piedāvāt kompensācijas zemi, varbūt pat labāku. Vieta ideāla un gana liela. Arī par Preses nama nojaukšanu manuprāt itin neviens neskumtu, izcila vieta. (Savukārt pie Uzvaras parka zvaigznesstaba būtu blakus jāpārceļ Okupācijas muzejs, ideāli saderētu)... Ak, ja tas būtu realizējams," komentārā norāda aktrise Lelde Vikmane. Arī citi neslēpj savu viedokli un pauž uzskatu, ka koncertzāle, piemēram, varētu atrasties kaut kur Rīgas nomalē, vai tiešām būtu jāapsver doma par tās tapšanu kādā vietā, kur vecā ēka jau nokalpojusi savu laiku.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirmdien atbalstu iecerei attīstīt koncertzāles projektu Elizabetes ielā 2 pauda arī profesionālās mūzikas nozares pārstāvji. Mākslinieki pauž cerību, ka pēc dažiem gadiem arī Latvija varēs lepoties ar koncertzāli, kas būs "harmoniski iekļāvusies pilsētas skaistākajā parkā un kļuvusi par iemīļotu un funkcionāli publisku ēku".

Savukārt arhitekti aicina organizēt un veicināt atklātu un demokrātisku sabiedrības līdzdalības procesu galīgā lēmuma pieņemšanā par koncertzāles būvniecību Elizabetes ielā 2, kā arī veikt neatkarīgu un kompleksu arhitektoniski māksliniecisko izpēti. Vairāk par to lasi šeit.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:44

Jaunākās diskusijas