Megana Mārkla nāk klajā ar emocionālu paziņojumu

Viktorija Gabrjuna 4.jūnijs 2020, 15:14
 
AP/Scanpix/LETA
Megana Mārkla izteikusi savu viedokli par Amerikā notiekošajiem protestiem afroamerikāņa nāves dēļ.

Mārkla ierakstījusi video, kas tika demonstrēts virtuālās izlaiduma ceremonijas laikā katoļu skolā, kuru apmeklēja Megana.

Video viņa aicina absolventus neignorēt aktuālas problēmas un darīt visu iespējamo, lai mainītu pasauli uz labo pusi.

"Savu balsi jūs varat izmantot vēl spēcīgāk nekā jebkad, jo vairumam no jums ir jau 18 gadi, bet kādam drīz gaidāma 18 gadu jubileja, un jums visiem būs tiesības balsot vēlēšanās. Jūs jutīsiet lūdzi tiem, kas pasauli redz caur tādu pašu prizmu, kā jūs. Tāpēc, ka, pateicoties zināšanām, ko ieguvāt katoļu skolā, jūs saprotat, ka arī melnādaino cilvēku dzīvība ir vērtība," pauda Megana.

View this post on Instagram

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag) on

Megana atzina, ka ilgi klusēja un nekomentēja tēmu par ASV protestiem un rasismu valstī, jo baidījās, ka pateiks kaut ko nepareizi vai tiks nepareizi saprasta. Taču pēc tam viņa saprata, ka nevar vairs klusēt.

Kā ziņots, ASV jau vairāk nekā nedēļu notiek protesti, ko izraisīja afroamerikāņa Džordža Floida nāve 25.maijā aizturēšanas laikā Mineapolē un kas pārauguši tik plašos grautiņos, kādi ASV nav pieredzēti gadiem.

Centienos nekārtības apturēt vairākās ASV lielpilsētās izsludināta komandantstunda un likumsargu atbalstam norīkoti Nacionālās gvardes karavīri.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:15

Jaunākās diskusijas