Pēc skandāla ar video "Amoralle" īpašniece publiski atvainojas

Viktorija Gabrjuna 4.jūnijs 2020, 11:30
 
Vladislavs Proškins/F64
Latvijas modes zīmols "Amoralle" sociālajos tīklos bija publicējis video, kurā redzams, ka Latvijā pazīstamas sievietes iestājas par vienlīdzību un cilvēku daudzveidību. Taču kontekstā ar masu protestiem ASV šīs video tika pamatīgi kritizēts, pēc tam izdzēsts, savukārt "Amoralle" īpašniece Inese Ozola pubicējusi publisku atvainošanos.

Zīmola video bija redzamas tādas slavenības kā Olga Rajecka, Aminata, Samanta Tīna, Marta Grigale, Patrisha, politiķe Dana Reizniece-Ozola, akordeoniste Ksenija Sidorova, aktrise Dārta Daneviča, dūla Katrīna Puriņa-Liberte un citas.

Viņas bija vienojušās kopīgā dziesmā - Džona Lenona "Imagine".

"Mēs visi šajā esam vienotas. Mēs esam sievietes. Tam ir nozīme. Mēs esam kopā. Mēs ticam cilvēcībai. Mēs ticam sievišķības, maiguma un sarunām. Mēs neatbalstām vardarbību, agresiju vai netaisnību. Mēs ticam vienlīdzībai, daudzveidībai un iekļaušanai sabiedrībā. Katrai dzīvībai ir nozīme," bija teikts pie "Amoralle" publicētā video vietnē "Instagram".

Pēc tam, kad video tika plaši kritizēts, tas no sociālajiem tīkliem tika izdzēsts, bet zīmola vadītāja Inese Ozola publiski atvainojās.

"Labi domāts - slikti sanācis!


Es vēlos publiski atvainoties ikvienam, kas sajutās aizskarti no Amoralle soctīklos publicētā video.


Tāpat vēlos atvainoties dāmām, kuras ir ierautas šajā skandālā!
Šis sirsnīgais video tapa martā, kad ikviena no mums jutās pārsteigta par koronavīrusa pandēmijas krīzes izraisītajām pārmaiņām mūsu dzīvēs!
Amoralle kļūda bija to publicēt šodien.


Es kopā ar savām draudzenēm, cīņu biedrenēm un iedvesmas devējām iedziedāju skaistu dziesmu, paužot mīlestību, maigumu un vienotību, lai atbalstītu ikvienu sievieti grūtību pārvarēšanā! Pasaulē ir tiešām daudz sāpju un nebūšanu, un arī mēs šo video filmējām kā vienojošu un uzmundrinošu kopdarbu, kad pasauli tikko bija visaptveroši skārusi koronavīrusa pandēmija. Video filmējot, mūsu doma bija paust sieviešu solidaritāti un mīlestību, uzmundrinot un atbalstot vienai otru, jo šis laiks spēcīgāk kā jebkad agrāk parādīja, ka mēs patiešām visi esam vienas pasaules ģimene.


No mūsu puses šim video pilnīgi noteikti nebija nekāds konteksts ar šā brīža sāpīgo situāciju. Vēlos noņemt ikvienas dāmas atbildību par šo video un tā interpretāciju pasaules sāpju kontekstā. Es vienmēr esmu pastāvējusi un pastāvēšu par mīlestību pāri visam, par pieņemšanu, par līdzcietību, vienlīdzību un empātisku sapratni. Es ticu, ka risinājums vienmēr ir meklējams mīlestībā, nevis naidā," rakstīja Ozola.

View this post on Instagram

A post shared by Inese Ozola (@inese.amoralle) on

Savu dalību video komentēja arī pašas iesaistītās sievietes.

"Video tika veidots šī gada marta mēnesī. Kā rimeiks tobrīd publiskotajai ārzemju versijai. Bez sociālpolitiska konteksta. Tāds bija mans dalības iemesls tajā," rakstīja aktrise Dārta Daneviča.

"Video vēstījums tika sagrozīts un bez mana akcepta pagriezts šī brīža ASV notikumu kontekstā. Video materiāls tika radīts marta mēneša nogalē un aprīļa sākumā, uzrunātajām sievietēm apvienojoties ironiski-izklaidējošā rimeikā. [..] Labā ticībā vienojāmies ar "Amoralle", ka video tiks publicēts, lai uzmundrinātu cilvēkus, kas ir izolācijā, bet šobrīd pasaulē aktuālā situācija ir krasi citādāka un nepavisam neatbilst tapušā video mērķim. Šodienas kontekstā nepiekrītu savas dalības izmantošanai tajā," rakstīja Grigale.

Ekrānšāviņš no Instagram

Tādu pašu ierakstu publicēja arī dziedātāja Samanta Tīna.

Sanda Dejus savukārt skaidroja, ka ka video ir bijis vienkārši slikts laiks publicēšanai. "Es savu gabaliņu iedziedāju aprīļa sākumā un neko ļaunu nesaskatīju," piebilda Dejus.

Arī influencere Agnija Grigule, kurai piedāvāja piedalīties video tapšanā, apstiprina, ka video bija paredzēts publiskot #paliecmājās sakarā.

Jāatgādina, ka jau iepriekš modes zīmols "Amoralle" tika ierauts skandālā. Pamatīgs skandāls izcēlās, kad modele Māra Sleja paziņoja, ka pārtrauc sadarbību ar slaveno zīmolu "Amoralle". Pēc tam vēl viena modele, kas vēlējās palikt anonīma, sūdzējās par notiekošo Ineses Ozolas modes zīmolā.

Modeles, kuras nevēlējās publiskot savus vārdus, atklāja, ka galvenais iemesls Slejas konfliktam ar slaveno modes zīmolu ir uzņēmuma vadības attieksme un atlīdzības apmēra lietas, kas neapmierinot arī lielāko daļu pārējo modeļu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:30

Jaunākās diskusijas